Torbalı’da Organik Adım

Torbalı’da Organik Adım
  • 16 Aralık 2016 12:08

Üreticiden doğrudan tüketiciye ulaştırılacak ürünlerin tamamının organik olması için çiftçilere yönelik projeler desteklenecek.

Perşembe pazarıyla ünlü Torbalı’da organik tarımının farklı projelerle desteklenmesi amacıyla ilçe belediyesi 120 işyeri ve sosyal tesislerden oluşan pazaryerinin ihalesini gerçekleştirdi.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Ege bölgesinin en önemli tarımsal üretim merkezlerinden biri olduklarını, tarım sektörünü canlı tutmak, çiftçileri farklı projelerle desteklemek amacıyla ilgi meslek kuruluşlarıyla ortak çalıştıklarını belirterek şunları söyledi “ ihalesini gerçekleştirdiğimiz Organik Pazar Yeri 1400 metrekarelik kapalı alana sahip. 120 dolayında satış tezgahı ile yine pazarımızda alışveriş yapacaklar içinde sosyal alanlar bulunacak. Köylümüzün, çiftçimizin bağında, bahçesinde, tarlasında yetiştirdiği ürünleri aracısız biçimde bu pazarda satabilecek. Bunun için önceliğimiz ürünlerin zirai ilaçlı olmaması ve organik değerlere, verilere sahip olmasıdır. Bunu da farklı projelerle destekleyip kısa sürede yüzde yüz organik ürün noktasına ulaşacağız.” Dedi.

İzmirliler’e  “Torbalı Pazarı’na Gelin” Çağrısı

İZBAN raylı sisteminin Torbalı’ya gelmesiyle çok sayıda İzmirlinin ilçede Perşembe günleri kurulan pazarı tercih ettiğini vurgulayan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, konuşmasını şöyle sürdürdü “ organik pazarımızda, doğal yollarla yetiştirilen ve sertifikalı ürünlere öncelik vereceğiz. Eti, ekmeği, diğer gıda maddelerini nasıl denetleyip sağlıklı olmasına özen gösteriyorsak, artık sebzede de, meyvede de aynı duyarlılığa sahip olacağız. İzmir’den Torbalı’ya gelecek vatandaşlarımız bu anlamda hem daha ucuz hem de daha organik ürünlere erişme imkanı bulacaklar. İlçemiz çok hızlı ve aynı oranda sağlıklı biçimde gelişiyor. Gelip görmelerini istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.