Torbalı’da Gergin Açılış: Slogan Savaşı

Torbalı’da Gergin Açılış: Slogan Savaşı
  • 14 Şubat 2016 14:53

Merkezi iktidar ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ortak yapımı olan İZBAN, Torbalı’ya kadar uzadı.

Torbalı istasyonunun açılış töreni Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. İkiliye, İzmir milletvekilleri, TCDD Genel Müdürü, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar eşlik etti.

SLOGAN GERGİNLİĞİ!

Açılış töreni oldukça gergin geçerken, AK Parti ile CHP arasında slogan yoluyla atışmalar yaşandı. Bakan Yıldırım’ın konuşmaları sloganlarla kesilirken, Başkan Kocaoğlu vatandaşları sükunete davet etti.

Törenden önce başlayan gerginlik iki tarafı karşı karşıya getirirken, “İzmir Azizdir Aziz kalacak”, “Recep Tayyip Erdoğan”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Hizmet adamı Binali Yıldırım” sloganları karşılıklı olarak atıldı. AK Partililer tekbir getirdi. Vatandaşları sakinleştirmek için uyarılar yapıldı.

Torbalı'da Gergin Açılış: Slogan Savaşı

“BİRBİRİMİZE GÜVENLE YAKLAŞARAK…”

Başkan Kocaoğlu, “Bugünkü buluşmamız alelade bir tören değil. Çünkü burada bambaşka bir ruh, bambaşka bir heyecan var. Uzlaşma ve birlikte iş yapabilme kültürünü her şeyin üstünde tutarak; birbirimize kuşkuyla değil güvenle yaklaşarak; siyasi bağnazlıkları bir kenara bırakarak ve yakalarımızdaki rozetlerin farklılığına aldırış etmeden el ele vererek neler yapabileceğimizi, bugün buradan bir kez daha  cümle aleme ilan ediyoruz” dedi.

“ÖRNEK İŞBİRLİĞİ”

Başkan Kocaoğlu, İZBAN hattıyla ilgili yapılan çalışmaları özetleyerek, “Türkiye’de bir yerel yönetim ile bir kamu kurumunun yüzde 50 ortaklığıyla gerçekleştirilen ilk proje İZBAN. Yani temelinde işbirliği var, uzlaşma var, hoşgörü var. Bir araya gelmek bir başlangıç, beraberliği sürdürmek bir ilerleme, beraber çalışmak gerçek bir başarı ise, biz bunu ‘hoşgörü kenti İzmir’de gerçekleştirdik. Gurur duyuyoruz, onur duyuyoruz. İZBAN, bugün güvenli, konforlu, hızlı, kolay, ekonomik, temiz ve çevreci ulaşım olanaklarıyla İzmir’in ‘sağlıklı ve yaşanabilir kent’ hedefine büyük katkı sağlıyor. Ve İZBAN, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın örnek işbirliğiyle giderek büyüyor” şeklinde konuştu.

Torbalı'da Gergin Açılış: Slogan Savaşı

İZMİR KÖRFEZİ VE HAVAALANI

İzmir Körfezi dileğinde de bulunan Başkan Kocaoğlu, “TCDD ile İZBAN’da başarıyla yürüttüğümüz işbirliği modelinin İzmir Körfezi’nde de devamını tüm kalbimle diliyorum. Gerekli izinlerin verilmesi durumunda, hem büyük tonajlı gemilerin İzmir yerine yakın coğrafyadaki alternatif limanları tercih etmesine yol açan derinlik sorununu çözecek, hem de Körfez’deki su sirkülasyonunu sağlayacak kanalı açarak ‘yüzülebilir körfez’ hedefimize ulaşmış olacağız. Bu işten kazanan ise yine İzmir ve İzmirliler olacak. İki kurum arasındaki örnek işbirliği, meyve vermeye devam edecek.

Sayın Bakanımızdan bir diğer talebimiz, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın ‘ikinci aktarma merkezi’ yapılması konusundaki düşüncenin bir an önce uygulamaya konulmasıdır. Bu tercih, konjonktür nedeniyle turizmde ciddi kayıplar yaşayan kentimiz için kritik önem taşımaktadır” dedi.

14 ŞUBAT MESAJI

14 Şubat Sevgililer Günü’nü de unutmayan Başkan Kocaoğlu, “Bugün 14 Şubat…  Sevgililer Günü… Hani şair demiş ya; ‘seni ben İzmir gibi severim’ diye… Ya da ‘Aşk dediğin İzmir gibi kokmalı..’ İşte bizim sevdamız da, tıpkı şiirlerdeki gibi… İzmir’e, İzmirliye.. Sevginin ve hoşgörünün kenti güzel İzmir’in güzel insanlarını, buradan kucak dolusu sevgilerimle selamlıyorum. Bugün açılışını yaptığımız İZBAN trenleri, umarım sevenleri birbirine kavuşturur” dedi.

“ŞİMDİ HİZMET ZAMANI”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, sloganlı atışma nedeniyle iki tarafın da sessiz olmasını isteyerek, “Değerli hemşehirlilerim güzel İzmirliler, enerjinizi seçime saklayın, yine seçim gelecek o zaman yine çalışacağız seçim zamanı söyleyeceklerimizi söyleriz, şimdi hizmet zamanı. Biz burada ortak işbirliğini konuşuyoruz, İzmir’e hizmet söz konusu olduğunda siyaset teferruattır dedik. Siyaset seçimde. İzmir’e hizmet olunca her türlü dayanışmayı yapacağız, siyasetimizi bir kenara bırakacağız ve İzmir’in ihtiyaçlarını karşılayacağız” şeklinde konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  23 NİSAN COŞKUSU BAŞLIYOR: ÇOCUK ŞENLİĞİ EFES SELÇUK’A RENK KATACAK

Torbalı'da Gergin Açılış: Slogan Savaşı

“1 SENE SONRA SELÇUK”

Bakan Yıldırım, “Merkezi yönetimin ve yerel yönetimin ortak, güzel bir projesinin açılışını yapıyoruz. Torbalı’yı Aliağa’a bağlıyoruz. Geçen hafta başladı seferlere. Belediye Başkanımız 2013 yılından beri yaptıkları hizmetleri aktardı, 330 milyon İzmirlinin taşındığını söyledi. Bu kadar güzel bir hizmet… Bu iş birliği Torbalı’dan Selçuk’a da devam ediyor, 1 sene sonra Selçuk’u da açacağız. Bergama’nın da projeleri bitti. İnşallah bir aksilik olmazsa Bergama’yı da bağlamış olacağız. Böylece İZBAN dünyanın en uzun raylı toplu taşıma sistemi olacak” dedi.

“İZMİR İSTANBUL’LA YARIŞACAK”

İzmir için çalışmalarına devam edeceklerini belirten Yıldırım, “Sadece İZBAN değil, İzmir’in sorunları var. İzmir Körfezi’nin temizlenmesi de ortak bir projedir. Bununla ilgili çalışmalar devam etmektedir. İzmir’in yeri İstanbulla yarışmaktır. 35 İzmir, 34 İstanbul. İzmir’i İstanbulla yarışır hale getirmek için yerel yönetim ve merkezi yönetim olarak el ele vereceğiz ve Cumhuriyet’in kuruluşuna tanıklık etmiş İzmir’i en yüksek noktalara çıkaracağız”

“DOST DÜŞMAN ŞUNU İYİ BİLSİN…”
Bakan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: “Vatanımız bizim için her şeydir. Bugün bu hizmetleri yapabiliyorsak, bu büyük mutluluğu birlikte yaşayabiliyorsak ay yıldızlı bayrağımıza, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne borçluyuz. Ülkemizin üzerinde oyun oynamaya kalkanlar bilmelidir ki bu milletin istiklal karakteridir. Tarihin hiçbir döneminde esaret altına girmemiş, en zor şartlarda dahi büyük Atatürk’ün liderliğinde küllerinden doğan genç Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı için çalışmış bu millet bundan böyle de ne olursa olsun ülkeyi bölmeye, parçalamaya, toprak bütünlüğümüzü bozmaya, kardeşliğimize zarar vermeye çalışanlara en sert şekilde gereken cevabı verecek ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı birliği sonsuza kadar devam edecektir. Dost düşman bunu çok iyi bilmelidir.”

 

 

Torbalı'da Gergin Açılış: Slogan Savaşı

İŞ BÖLÜMÜ YAPILDI
Büyükşehir Belediyesi’nin TCDD ile yaptığı protokole göre, istasyon yapımları ve karayolu alt-üst geçitleri İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılırken, Cumaovası’ndan Torbalı’ya kadar mevcut tek hat demiryolu ise TCDD tarafından çift hatta çıkarıldı. Hattın koruma duvarlarının yapımı, sinyalizasyon ve elektrifikasyon sistemlerinin Aliağa-Cumaovası hattına uyumlu bir şekilde Torbalı Tepeköy’e kadar uzatılması ise yine TCDD tarafından gerçekleştirildi.

6 İSTASYON, 8 KARAYOLU GEÇİDİ
İzmir banliyösünü 110 kilometreye çıkaran 30 kilometrelik Torbalı hattı üzerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Develi, Tekeli, Pancar, Kuşçuburun, Torbalı ve Tepeköy olmak üzere 6 istasyon inşa edildi.  Hat üzerinde araçlar için kesintisiz ulaşım imkanı sağlanması amacıyla ise Tekeli, Pancar, Kuşçuburnu, Menderes Gölcükler, Torbalı merkez, Tepeköy, Develi  karayolu üst geçitleri ile Cumaovası karayolu alt geçitleri yapıldı. Vatandaşların karşıdan karşıya geçişleri için ise Torbalı Ertuğrul Kavşağı’na yaya üst geçidi yapıldı, 6 adet de otobüs aktarma merkezi oluşturuldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.