Tarihi Değeri Olan Karakılçık Buğdayının Hasadı Başladı

Tarihi Değeri Olan Karakılçık Buğdayının Hasadı Başladı
  • 12 Temmuz 2019 14:10

Karakılçık Buğdayının kaybolmaya yüz tutmuş olan tohumunu bulup çoğaltan ve taş değirmende öğüterek adına “Ata Ekmeği” denen ekmeği üreten Seferihisar Belediyesi, bu senenin Karakılçık buğday hasadına başladı. 2011 Yılında Seferihisar’ın Gödence köyünde tesadüfen bulunan bir avuç Karakılçık Buğdayının serüveni, 1 dönüm tarla ile başlayarak şu anda 300 dönüm tarlaya ulaştı.

Tarihi Değeri Olan Karakılçık Buğdayının Hasadı Başladı

Tamamen doğal olarak Karakılçık Buğdayından elde edilen un ile Turgut ve Ulamış köylerinde yaşayan kadınların taş fırınlarda yaptığı ekmekler, Seferihisar Belediyesi tarafından işletilen bakkallarda tüketici ile buluştu.

Seferihisar Belediyesi’ne ait e-ticaret sitelerinde en çok satılan ürünlerden biri olan Ata Ekmeği ve bu ekmeğin yanına en çok yakışan, sadece Seferihisar’a özel olan Armola Peyniri Seferihisar Belediyesi tarafından düzenlenecek olan  Karakılçık ve Armola Şenliği’nde bir kez daha ilgi odağı olacak.

 

3 Ağustos Cumartesi günü yapılacak şenliğe yoğun ilgi beklediklerini belirten Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Karakılçık Buğdayı ile ilgili yaptıkları “Alım Garantili Buğday” projesiyle kaybolmak üzere olan tohumu şu an 300 dönüm tarlada ürettiklerini ve köylüyü tekrar toprakla buluşturduklarını söyledi. Yetişkin “Bu proje ile belediye olarak devletin buğday için açıkladığı taban fiyatını baz alarak, açıklanan fiyatın üç mislini köylümüze vereceğiz. Bu şekilde köylümüz daha çok kazanacak ve bu sayede daha çok üretecek. Seferihisar Belediyesi olarak bu doğrultuda çalışmalarımıza devam ediyoruz, her zaman üreticimizin yanındayız” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Genç Başkan’dan Eğitime Tam Destek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.