Tarihi Çarşı’da 1500 kişilik iftar sofrası

Tarihi Çarşı’da 1500 kişilik iftar sofrası
  • 2 Temmuz 2016 11:19

Konak Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan’ın en hayırlı gecesi olan Kadir Gecesi’nde Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda bin 500 kişilik iftar sofrası kurdu. Milli Kütüphane Caddesi’nde düzenlenen iftar yemeğinde binlerce kişi aynı anda orucunu açtı.

Tarihi Çarşı’da 1500 kişilik iftar sofrası

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın ev sahipliği yaptığı iftara Kemeraltı Çarşısı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya, belediye meclis üyeleri, çarşı esnafı ve alışverişe gelen vatandaşlar katıldı. İftar öncesi masaları tek tek gezen Başkan Pekdaş, vatandaşlarla sohbet etti. Okunan ezanın ardından çarşı esnafı ve vatandaşlar kurulan dev sofrada birlikte oruç açtı. İftar yemeğinde Konak Belediyesi’nin kendi yemekhanesinde hazırlanan ayran çorbası, et kavurma, pilav, ayran ve tatlıdan oluşan menü ikram edildi. Ramazan ayı boyunca ilçenin farklı noktalarında iftar sofraları kurarak Ramazan ayının bereketini ve dayanışma ruhunu paylaştıklarını dile getiren Başkan Pekdaş, tüm İzmirlilerin yaklaşan bayramını kutladı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Filiz Ceritoğlu Sengel "Hep Birlikte Zorluklarla Mücadele Ettik"
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.