Süt Kuzusuna Zorunlu Mola

Süt Kuzusuna Zorunlu Mola
  • 28 Aralık 2015 10:03

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Tire Süt Kooperatifi işbirliğiyle başarıyla yürüttüğü, 1-5 yaş arasındaki 118 bin çocuğun haftada 2 litre süt içmesini sağlayan ‘Süt Kuzusu Projesi’, süt dağıtımında 14 günlük zorunlu mola verdi. Yeni yılın ilk altı aylık periyodunda çocuklara ulaştırılacak sütlerin alım süreci nedeniyle dağıtıma 28 Aralık 2015 ile 11 Ocak 2016 tarihleri arasında ara verilecek. Sütler, 11 Ocak’tan itibaren çocukların evlerine götürülmeye başlanacak.

Çocukların sağlıklı gelişimine katkı sağlamak, tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan üreticilerin desteklenmesi amacıyla Türkiye’de ‘sözleşmeli üretim’ modelini uygulayan ilk yerel yönetim olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Süt Kuzusu Projesi’ne Tireli süt üreticilerinden temin ettiği sütlerle 2012 yılının Eylül ayında 40 bin çocukla başlatmıştı. 2015 Aralık ayı itibariyle 118 bin haneye ulaşan proje kapsamında bugüne kadar 30 milyon 700 bin litre süt dağıtıldı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Menderes’te Şehitler Unutulmadı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.