Kendi Alanında Bir İlk

Kendi Alanında Bir İlk
  • 19 Ocak 2016 10:30

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği ve 118 bin çocuğun yararlandığı başarılı proje, Marka Tescil Belgesi aldı. Projenin, kendi alanında Türkiye’de ilk marka olarak tescil edildiği açıklandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tire Süt Kooperatifi işbirliğiyle başarıyla yürüttüğü, 1-5 yaş arasındaki 118 bin çocuğun haftada 2 litre süt içmesini sağlayan ‘Süt Kuzusu Projesi’, bir “İzmir markası” olarak patentini aldı.

Kendi Alanında Bir İlk

2005 yılından itibaren “Okul Sütü Projesi” ile gelişme çağındaki çocuklara ve ailelerine destek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı’nın 2012 yılında ilköğretim okullarında süt dağıtımına başlama kararıyla birlikte projeyi revize ederek bu kez 1-5 yaş grubu çocukları hedeflemişti. İzmir Büyükşehir Belediyesi, tıpkı Okul Sütü gibi, kısa sürede büyük ilgi gören “kapıya teslim” bu süt dağıtımı modeliyle de Türkiye’ye örnek oldu.

118 bin çocuğa 15 günde bir 4 litre süt dağıtımı gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu önemli sosyal projeyi büyüterek sürdürürken, diğer yandan da 2013 Haziran ayında yaptığı isim ve logo hakkı başvurusunu sonuçlandırarak “Süt Kuzusu”nun patentini aldı.

Kendi Alanında Bir İlk

Süt Kuzusu büyümeye devam edecek

Marka Tescil Belgesi’ni İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri  Pervin Şenel Genç’e teslim eden Destek Patent Bölge Müdürü  Süleyman Zemin, bu projenin kendi alanında Türkiye’de bir ilk marka tescili olduğunu söyledi. Zemin, “Süt Kuzusu Türkiye’de ilk ve çok başarılı bir projeydi. Şimdi markalaşmış bir proje oldu. Artık tüm hakları  Büyükşehir Belediyesi’ne ait. Belediye’ye, İzmir halkına ve çocuklarımıza hayırlı olsun” dedi.

Özellikle Süt Kuzusu ailelerine teşekkür eden Genel Sekreter Pervin Şenel Genç ise, “Bize güvendiniz. Sizlerin de desteğiyle Süt Kuzusu ailemiz büyümeye devam edecek” şeklinde konuştu.

30.7 milyon litre süt dağıtıldı

Hem çocukların sağlıklı gelişimine katkı sağlamak hem de tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan üreticileri desteklemek amacıyla Türkiye’de ‘sözleşmeli üretim’ modelini uygulayan ilk yerel yönetim olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2005 yılında başladığı Okul Sütü projesini  2012’nin Eylül ayından itibaren 1-5 yaş  arasındaki  okul çağı öncesi çocukları kapsayan Süt Kuzusu projesine çevirmişti.  Tireli süt üreticilerinden temin edilen sütlerle 40 bin çocukla başlayan proje, 2015 Aralık ayı itibariyle 118 bin haneye ulaştı. Proje kapsamında bugüne kadar 30 milyon 700 bin litre süt dağıtıldı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Genç başkandan genç kadro
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.