Süt için yollara tuz

Süt için yollara tuz
  • 21 Ocak 2021 23:47

Bergama’da uzun yıllar sonra görülen yoğun kar yağışı ve soğuk nedeniyle buz tutan kırsal mahalle yolları süt toplama araçlarına geçit vermeyince Bergama Belediyesi tarafından anında önlem alındı. Başkan Koştu, “Oluşturduğumuz tuzlama ekibiyle süt alma araçlarının ulaşımda zorluk yaşamaması için buz olan yerlere hemen müdahale ediyoruz” dedi.

Tuzlama ekipleri 119 kırsal mahallesi ile çok geniş bir coğrafi yerleşim alanına sahip Bergama’da sabaha karşı başladıkları tuzlama faaliyetine süt toplama araçlarının geçeceği güzergâhlarda devam ediyorlar.

BAŞKAN KOŞTU; “ÇİFTÇİMİZİN, BESİCİMİZİN YANINDAYIZ”

Geçim kaynağı daha çok hayvancılığa ve süt besiciliğine bağlı olan ve ilçenin yüksek kesimlerinde bulunan kırsal mahallelerin her türlü istek ve taleplerini belediye imkânları ölçüsünde yerine getirmeye devam ettiklerini açıklayan Belediye Başkanı Koştu, “İklim olarak ilçemiz çok fazla kar yağışı alan bir bölgede değil. Fakat yüksek kesimlerde bulunan yerleşim yerlerimize kar yağışı görülebiliyor. Soğuk ve kırağı beraberinde don olayları ve buzlanmayı getirebiliyor. Biz belediye olarak vatandaşlarımızın iklim koşullarından en az etkilenmesi için imkânlarımız ölçüsünde önlem almaya devam ediyoruz” dedi. Süt için yollara tuzSüt için yollara tuz

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.