Suriyelilere Askıda Ekmek Uygulaması

Suriyelilere Askıda Ekmek Uygulaması
  • 13 Aralık 2015 13:05

Ülkelerindeki iç savaştan kaçan ve Türkiye’yede zor şartlarda yaşam savaşı veren Suriyeliler için esnaftan sevindiren kampanya geldi.

Ülkelerindeki iç savaşkan kaçıp Basmane sokaklarında, yıkık dökük evlerde hayatta kalmaya çalışan, barınmanın yanında beslenme sorunu da yaşayan Suriyelilerin imdadına ‘Askıda ekmek’ kampanyası yetişti. Tarihi Basmane fırını Suriyeliler’e yardım etmek isteyen ancak doğru yöntemin ne olacağını bilemeyenler için ‘Askıda ekmek’ kampanyası düzenledi. İşletmeci Yusuf Demir çevrede duyarlı insanların bu kampanyaya destek verdiğini belirterek, şöyle dedi:

“Fırınımız tam bu yoksul yaşamın ortasında kalıyor. Parası olan zaten otelde kalıp karnını doyuruyor. Fakat bu göçmenlerin içinde sokakta, parklarda yaşamını sürdüren, ancak kendilerine gelen yardımlarla yaşayan kuru ekmek ile karnını doyurmaya çalışanlar da var. Her gün 100 ekmeğin üzerinde askıya bağış yapılıyor ve anında tükeniyor.”

Uygulama ile isteyen hayırsever istediği kadar ekmeğin parasını fırıncıya ödüyor. Fırıncı da bağış ekmekleri askıya çıkarıyor, isteyen parasız olarak alıp gidiyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Buca'da Doğaya ve Yeşile Yatırım Yapılacak
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.