Sultanahmet’te Patlama

Sultanahmet’te Patlama
  • 12 Ocak 2016 17:10

İstanbul Sultanahmet’te canlı bomba paniği yaşanıyor. İstanbul’da turistlerin uğrak yeri olan Sultanahmet’te patlama meydana geldi.

Sultanahmet Meydanı’ndaki patlamada olay yerinde ölü ve yaralıların olduğu bildirilirken İstanbul Valiliği, 10 ölü, 15 yaralı olduğunu bildirdi.

Olay yerine çok sayıda ambulans, polis ve itfaiye aracı sevkedildi. Cami yakınlarında bir turist grubunun içine giren bir canlı bombanın patlamaya neden olduğu iddia edilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye kökenli bir canlı bomba saldırısı olduğunu söyledi.

Sultanahmet'te Patlama

POLİS ARACI TERS DÖNDÜ  

Bu arada Sultanahmet tramvay durağı civarında bir polis aracının yan döndüğü görüldü. Polis aracı çevredeki polisler ve vatandaşların yardımıyla düzeltildi. Polis aracının olay yerine giderken kaza geçirdiği ortaya çıktı.

GÖRGÜ TANIĞI: BÜYÜK İHTİMALLE…

CNNTürk yayınına katılan bir görgü tanığı, bir anda büyük bir ateş patlaması gördüklerini, sonrasında da polisin herkesi oradan uzaklaştırdığını söyledi. Görgü tanıdığı ‘Büyük ihtimalle “canlı bombaydı”, net görmedim’ diye konuştu.

VALİLİKTEN İLK AÇIKLAMA: 10 ÖLÜ!

İstanbul Valiliği, Sultanahmet’teki patlamayla ilgili açıklama yaptı. Valilik’ten yapılan açıklamada, ”10 ölü 15 yaralı olduğu tespit edilmiştir. Patlamanın nedeni, patlayıcının cinsi, olayın fail veya failleri hakkında incelemeler sürdürülmektedir” denildi.

ERDOĞAN: “SURİYE KÖKENLİ CANLI BOMBA”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yaptığı açıklamada, “Suriye kökenli bir canlı bomba saldırısı olduğu belirlenen olayı kınıyorum” diyerek, şunları söyledi:

“Maalesef terör eyleminde ölümüz var. Bunlar yerli, yabancı. Yarım saat, bir saat içinde açıklanacak. Patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Bu hadise, bir kez daha terör karşısında tek yürek olmamız gerektiğiniz göstermiştir. Türkiye’nin kararlı ve ilkeli duruşu devam edecektir. Bizim için adı veya kısaltması ne olursa olsun, birbirlerinden farkları yoktur. Bu bölgede faaliyet gösteren tüm terör örgütlerinin ilk hedefi Türkiye’dir. Çünkü Türkiye bunların hepsiyle aynı kararlılıkla mücadele yürütmektedir.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Sığacık’ta yat limanı protestosu
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.