Stat Tartışması Menemen’e Kaydı

Stat Tartışması Menemen’e Kaydı
  • 9 Şubat 2016 12:36

Gizem Çetinkol-Gazete Ege/İzmir’in kangren haline gelen konularından stat sorununa bir çıkış da CHP’li Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’den geldi.

Başkan Şahin, Menemen Ulukent’teki Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait 35 dönümlük alanı işaret ederek “Gelin stadı buraya yapalım” dedi. Öte yandan Başkan Şahin, konu hakkında AK Parti’yi de, CHP’yi de  samimi bulmadığını söyleyerek, “Herkes kabahati karşısındakine atıyor. Yerel yönetim topu genele, genel yönetim yerele atıyor. Sorumlu bir yerel yönetici olarak, İzmirli bir vatandaş olarak bu samimiyeti her iki tarafta da göremiyorum. Bu konu siyasi polemik haline getirildi. Acaba ben yaptırmazsam ne kazanırım anlayışı gelişti. Eğer merkezi hükümet, İzmir milletvekilleri samimi ise gelip aslanlar gibi bu stadı buraya yaparlar” ifadelerini kullandı.

Menemen Belediye Başkanı Şahin’den Stat Çıkışı

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, İzmir için her türlü fikre açık olduklarını belirtmesinin yanı sıra, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu’na çağrıda bulundu.

Stat Tartışması Menemen'e Kaydı

KEREM ALİ SÜREKLİ

Karşıyaka ve Göztepe Statlarını yerlerine yapacağız, biz oradan vazgeçmeyiz.  Fakat alternatif 30 bin kişilik bir stat önerileri varsa, oraya sığarsa olur. Biz her şeye varız.  Ama Karşıyaka ve Göztepe Statları olacak, geri adım atmamız mümkün değil. Zaten kulüpler içinde çok önemli bu statlar. Hatta bende çağrı yapıyorum İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na; davayı geri çeksin, hukukçuluğa da soyunmasın. Hukukçuları da yanlış bilgi veriyorlar. Dava kesinleşinceye kadar geri çekilebilir. O çeksin, mahkeme kabul etsin, etmesin. Biz de görelim iyi niyetini. Menemen konusuna geri dönecek olursak, bakarız, inceleriz. Bakanlık da uygun görürse 30 bin kişilik ek bir stat sözümüz vardı. Bir kuzeye, bir güneye. O stat için onu inceleyebiliriz. Fakat 15 bin kişilik butik stadı Karşıyaka’ya yapıyoruz. Alan 30 bin kişiyi alacaksa onu da yaparız. Biz her türlü fikre açığız, teklifi değerlendirmeye alırız.

Stat Tartışması Menemen'e Kaydı

MUSTAFA BALBAY

Menemen Belediye Başkanı’mız Menemen’in de güçlenmesini, Konak, Bornova, Karşıyaka gibi güçlü bir zemin olmasını istiyor. Bunun sonucu olarak planları var. Ben de saygı duyuyorum. Çabalarına omuz vermek istiyorum. Önerilerinin de tüm taraftarlarca tartışılmasını, dikkate alınmasını diliyorum.

Stat Tartışması Menemen'e Kaydı

ALİ YİĞİT

CHP bu konuda samimi. Daha büyük bir stada sahip olmak istiyor. Trafiği etkilemeyecek, rahat bir stada sahip olmaya çalışıyor. Bu  konuda hükümetten alması gereken desteği alabilirse Büyükşehir yapmaya hazır. Yer Karşıyaka tarafında olabilir, Menemen tarafında olabilir bu önemli değil. Şu an Karabağlar’da bir yer var. Oralar da olabilir, önemli olan hükümetle yerel yönetimin bir araya gelerek nereye stat yapılacağına karar vermesi, uzlaşmasıdır. Menemen de olabilir, Uzundere de olabilir. Ama yerelde iktidar olmamız sorunu çözmeye yetmiyor. Genelde iktidar olmadığımız için önümüz kapatılıyor. Gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasında zorluk çekiyoruz. Yoksa stadın yapılması ile ilgili Büyükşehir’in bir sıkıntısı yok. Alan da var, yer de var.

Bu haber ilgini çekebilir ->  İzmirliler Aşık Veysel’deki Uçurtma Şenliği’nde buluştu

Stat Tartışması Menemen'e Kaydı

 TACETTİN BAYIR

Tahir Bey bunu sanırım Karşıyaka Stadı için söyledi. Çünkü Göztepe Stadı için uygun değil. Uygun olan yer Fahrettin Altay, Güzelyalı taraflarıdır. Mesele yer arama meselesi değil ki, mevcut yerlerde yapılmasını isteyen taraftar var. Karşıyakalı ve Göztepeli taraftarlar, mevcut yerlerine yapılmasını isteyen kesim. Bir de yeni bir yerde daha büyük yapılsın diyen var. Göztepe için Gaziemir’de yeni fuar alanın yanında bir yer düşünülmüştü, otoyola, havaalanına yakın makul ve mantıklı gelmişti. Ama nedense orada bu stadın yapılmasından elde edilecek rant altına yapılacak dükkanlar vs. merkezde olması daha cazip geldi. AKP İktidarı hızla bu projeyi yaptı ve ihaleye verdi. Oysa Göztepe Stadı’nın yerinde şahıs arazileri vardı, o yerin içinde tek tapuya dönüşmemişti. Yani eğer o stat yapılsaydı, hak sahipleri belki de çıkıp ‘kardeşim siz benim arazime nasıl stat yaparsınız’ diyecekti. Sorun olacaktı, sırf bu nedenle durduruldu. Yani Belediyenin bu konuda karşıtlığı var mı? Evet var, şu mantıkla var; Balçova’daki AVM’lerin trafiği ne hale getirdiğini gördük. Kaldı ki şimdi bir tane daha yapılıyor. Artı olarak bir stat geldiği zaman yarımadaya çıkan kent trafiği cumartesi-pazar felç olur. Otopark problemi var. Yani bunu şehir plancıları, mimarlar odası, mühendisler odası hep birlikte tartışarak oranın uygun olmadığına karar verildi. Bu durumda bile siyasi malzeme yapılarak Büyükşehir Belediye Başkanı istemiyor, o engel oluyor diyerek bunu gündeme getirmenin bir mantığı yok. Şehir plancıları, mimarlar odası STK’lar bunu tartışacak, doğru yer neresi ise oraya yapılacak. Olması gereken bu. Biraz gecikecek o ayrı. Bu konularla ilgili diğer şehirlere baktığımızda bir Sivas’ta, Konya’da, Samsun’da her yerde yeni statlar yapan iktidar, neden İzmir’de yeni stat yapımını hızlandırmaz? Yoksa Büyükşehir Belediye Başkanı da neden seçmenini karşısına alsın? Neden Göztepeli, Karşıyakalı taraftarları karşısına alsın ki? Hem şehir trafiğini rahatlatacak, problem yaratmayacak, hem de halkın rahat gidip geleceği, orada yaşayan insanların da rahatsız olmayacağı bir alan sağlamak. Şu anda Göztepe Stadı’nın Gürsel Aksel Stadı’nın  yapılmasını çevre sakinlerinin yüzde 50’si istemiyor. Yüzde 50 olsun diyor, fanatik taraftarlar yani. Bunun orta yolunun bulunması lazım. Ya halka gideceğiz soracağız  referandum yapacağız. Orada yaşayan insanlar ne istiyor diye. Ya da sivil toplum kuruluşları ve ilgili odalar teknik kısmına bakacak. Yani önüne gelen taraftar gibi biz buraya istiyoruz, olmaz istiyorsun da kardeşim mahvedeceksin. Bence bunu siyasi malzeme yapan biz değiliz, bunu yapan AKP kanalıdır. Büyükşehir Belediyesi’ni başarısız göstermek için her çıkan AKP milletvekili, ‘Büyükşehir Belediye Başkanı engelledi’ diyor, bu doğru değil.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.