Soyer’den Almanya’da 23 Haziran mesajı… Tüm Türkiye’yi etkileyecek

Soyer’den Almanya’da 23 Haziran mesajı… Tüm Türkiye’yi etkileyecek
  • 27 Haziran 2019 10:48
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, iklim konferansına katılmak için gittiği Almanya’da 23 Haziran seçimlerini değerlendirdi. Seçim sonuçlarının İzmir’e ve tüm Türkiye’ye çok olumlu yansımaları olacağını vurgulayan Başkan Soyer, “Demokrasi ile bu değişimin mümkün olduğunu tüm Türkiye gördü. O nedenle çok tarihi bir gündü ve bu tarihi günün sonuçları bütün Türkiye’yi etkileyecek” dedi.

 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in yeni üyesi olduğu, merkezi Bonn’da bulunan Sürdürülebilir Kentler Birliği’nin 26-28 Haziran tarihleri arasındaki 10. İklim Konferansı’na katılmak için Almanya’ya gitti. 500’ün üzerinde kenti bir araya getiren, yerel düzeyde iklimi koruma, iklim değişikliğiyle ile mücadele ve çözüm önerilerinin ele alındığı konferansın öncesinde Köln Radyosu’nun konuğu olan Başkan Soyer, soruları yanıtladı. Soyer, iklim değişikliği konusunda İzmir’in de tüm dünyanın uğraştığı sorunlarla karşı karşıya olduğunu söyledi.

VİCDAN UYANMAYA BAŞLADI
“Hoyratça kullandığımız doğamız, hiç umursamadan yapılaşmamız, çöp ve atık konusundaki özensizliğimiz, karbon ayak izi konusundaki duyarsızlığımız… İzmir dünyanın her hangi bir kentinden farklı değil. Aynı duyarsızlıklarla karşı karşıyayız” diyen Başkan Soyer, gelecekten ise umutlu olduğunu dile getirdi. Soyer, “Ama bir umudumuz var. Çünkü artık o vicdan ve duyarlılık uyanmaya başladı. İnsanlar topraklarına doğalarına sahip çıkmaya başladılar” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Herkes Bornova’da yaşamak isteyecek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.