Sosyal Destek Kartı Kullanımı Artıyor

Sosyal Destek Kartı Kullanımı Artıyor
  • 6 Şubat 2017 10:53

Sosyal belediyecilik alanında da başarılı çalışmalara imza atan Karabağlar Belediyesi, 2 yıldır ihtiyaç sahiplerine verdiği Sosyal Destek Kartı’nı kullananların sayısı her geçen gün artıyor. İki yıl önce 500 aileye verilen kart, bugün 920’ye ulaştı.  

Karabağlar Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından ilçede maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara yönelik sürdürdüğü “Sosyal Destek Kartı’na” ilgi her geçen gün daha da artıyor. Belediyenin belirlediği rakam oranında her ay karta maddi yükleme yapılırken, vatandaşlar da bankanın anlaşmalı olduğu marketlere giderek yatırılan miktar ölçüsünde istediği ürünü marketten alabiliyor.  

2 yıl önce 500 aileye verilen kartta son sayı 920’ye ulaştı. Bu sayının kısa sürede bini bulması bekleniyor.  

Örnek uygulama vatandaşı memnun etti 

Karabağlar Belediyesi’nin başlattığı bu örnek uygulamadan oldukça memnun olduklarını belirten vatandaşlar, daha önce sadece gıda ve giysi yardımı aldıklarını,  ancak şimdi Sosyal Destek Kartı ile karta yüklenen maddi oran kadar ihtiyaç duydukları ve diledikleri ürünü marketten alabildiklerini ifade ettiler. Vatandaşlar ayrıca, Karabağlar Belediyesi’ne de bu uygulamadan dolayı teşekkür ederken, sayının her geçen gün artmasından da duydukları memnuniyeti dile getirdiler.   

Sosyal hizmet danışmanlığı da veriliyor 

Bu arada bu hizmetten faydalanmak isteyip başvuru da bulunan vatandaşlar için Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri danışmanlık hizmeti de veriyor. Vatandaşlara haklarının ne olduğu ayrıntılı olarak anlatılıp bilgilendirme yapılıyor. Bazı gerekli durumlarda İzmir Büyükşehir Belediyesi ile de uyumlu bir çalışma gerçekleştiriliyor. 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Saime Bucaklıoğlu ulaşım projelerini açıkladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.