Soma…

  • 17 Mayıs 2014 16:56

Soma...

Soma felaketinin üzerinden günler geçiyor.

Felaketin sebebi, hayatlarını kaybeden madencilerin gerçek sayısı hakkında şaibe halen devam ediyor.

Tüm Türkiye’nin gözü, kulağı, kalbi #Soma‘da.

İzmir her zaman olduğu gibi Soma için bir yürek oldu. Acıları paylaşmak için Soma’ya akın etti. Başta Aziz Kocaoğluolmak üzere tüm belediye başkanları felaketin yaşandığı Soma’ya ilk ulaşanların arasında idi.

Yardım ellerini uzatmak, biraz olsun yaraları sarmak için…

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Soma’da yaşanan felaketin ardından en hızlı organize olan belediye oldu. Bayraklı Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, yiyecek ve içeceklerden oluşan erzağı araçlarla Soma’ya gönderdi. Soma’da hayatın durduğu yerde, bir nebze olsun orada bulunanlara yardımcı olmak, ihtiyaçlarını gidermek için harekete geçmesi İzmirliler’i gururlandırdı ve İzmir’in farkını yine her olayda olduğu gibi gösterdi.

İzmir her zaman duyarlı bir kent olmuştur. Her nerede olursa olsun yardıma koşmasını bilmiştir. Karşıyaka Spor Kulübü taraftarları hep birlikte Soma’ya gidip oradaki kurtarma çalışmalarına katkı sağladılar. Göztepe Spor Kulübü oynayacağı maçın gelirini Soma için bağışlayacağını ilan etti.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, siyah kurdele ile buruk olarak açılışını yaptığı Karşıyaka Çiçek Festivali’nde Çiçek üreticileri de festival gelirinin bir kısmını maden faciası yaşayan ailelere göndereceklerini açıkladılar.

Buca Belediyesi Başkanı Levent Piriştina ve Belediye çalışanları felaketin hemen ardından belediye önünde hayatlarını kaybeden madencileri temsil eden sarı baretlere çiçekler koyarak saygı duruşunda bulunmuşlardı. Ayrıca Buca Belediyesi Dağcılık Kulübü (BUBEDAK) ile belediye kültür müdürlüğü tarafından organize edilen dağ yürüyüşü, Soma’da yitirilen madencilere adandı. Pazar günü yapılacak yürüyüşte Somalı madenciler için saygı duruşunda bulunulacak.

Dün İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi bir karar aldı; Soma maden ocağında yaşamını yitiren madencilerin ailelerine 2’şer bin lira nakdi yardımda bulunacak. Acılarını hafifletmeyecek ama yalnız olmadıklarını hissedecekler.

Ne yazsak, ne söylesek, ne kadar yardım elimizi uzatsak da, acılarını paylaşsak da hiç dinmeyecek bir acı…

Allah’tan rahmet, geride kalanlara da sabır dilemekten başka bir şey gelmiyor elimizden…

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.