Sokağın Nabzı

Sokağın Nabzı
  • 12 Şubat 2019 14:30

Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir adayı Tunç Soyer ve Ak Parti’nin İzmir  adayı Nihat Zeybekci’yi Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde İzmirlilere sorduk. Gazete Ege muhabiri Selcan Şerifaki’nin sorularını yanıtlayan İzmirliler her iki aday ile ilgili görüşlerini açıkladı. 31 Mart yerel seçimleri öncesinde sokaktaki vatandaşın düşüncelerini sizler için derledik. İşte aldığımız yanıtlar…

Sokağın Nabzı

Ak Parti İzmir Büyükşehir Adayı Nihat Zeybekci
Nihat Zeybekçi’nin ekonomiye olan büyük katkılarını iyi bilen İzmir halkı, bu fırsatı kaçırmayacaktır. Benim oyum kendisine.
Chp o kadar kötü ki İzmir’de kesin Ak Parti kazanır diyordum, ama Nihat Zeybekci’yi duyunca sanırım CHP yine kazanacak. En azından AK Parti’nin adayını gördükten sonra oyumu CHP’ye vereceğim. Aslına bakarsanız hizmetlerin çok güzel olduğundan değil.
Ekonomi Bakanı idi Nihat Zeybekci. O yüzden İzmir için büyük bir şans olduğunu düşünüyorum.
İzmir için düşük profilli bir aday bence. 15 Temmuz’da otoparka saklandığı halde “silahım ve üç şarjörümle TBMM’nin kapısında bekledim” şeklinde açıklaması var. İzmirli oy vermez.
İzmirli değil kendisi. Seçilmezse İzmir’e gelmez bir daha. Böyle bir insanın İzmir’de seçileceğine inanmıyorum.
Ben Denizli’de yaşadım daha önce. Denizli’de belediye başkanlığı yaptığı dönemi yol çalışmaları hiç bitmedi. İzmir’de de o şekilde olacak sanırım.
Çok doğru seçim. Chp belediyeleri çalışmıyor, İzmir çok değişir o gelirse. Projeleri var.
Ak Partili belediyeler İzmir’de bir değişim yaratmadılar. Böyle bir örnek yok önümüzde. O yüzden ben oy vermeyeceğim. Yoksa objektif bakıyorum. Bence herkes particilik yapmayı bıraksın objektif olsun.
Ak parti’nin İzmir oyu Binali Yıldırım’dan sonra düşecek bence.
Ak Parti anladım ki İzmir’den umudu kesmiş. Oysaki İzmirli siyasetçimiz çok fazla. Başarılı iş adamlarımız var. Mahmut Özgener aday olsa bence daha ılımlı olurdu. Bu iş Chp’ye yaradı.
Denizli’yi çok güzelleştirdi. Benim oyum kendisinedir. Ama İzmir’de bu değerlerin kıymetinin bilinceğini sanmıyorum. Erdoğan düşmanlığı var İzmir’de.

Sokağın Nabzı

Chp İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer
Seferihisar’ı gerçekten çok değiştirdi. Türkiye’nin ilk yavaş şehrinde bisiklet kullanabilirsiniz, organik tarım mümkün. Biz huzur bulmaya Seferihisar’a gideriz. İnşallah İzmir’de de böyle bir hava yakalanır. Ben çok mutluyum.
Soyer’in üstüne çok gidiliyor. Bence kültürlü biri ve akıllı bir adam şans verilmeli.
Seferihisar merkez yollarını yapımında baya zorlandı. İnşallah İzmir’de bu tür şeyler yaşanmaz.
Kültürlü, vizyon geniş bir belediye başkanı. Tunç Soyer o havayı İzmir’e de getirecek ve tüm Türkiye’ye yine örnek olacak. Genel Başkan çok iyi bir karar aldı. Çünkü Aziz Kocaoğlu’nun son dönemdeki yaptığı yenilikler tüm İzmirlilere eziyet oldu.
İnsanlarla diyaloğu mükemmel. Bizim gibi konuşuyor. Çok insancıl. Kendisiyle tanışma fırsatı buldum. Diğerleriyle konuşmak mümkün mü? Yanından zor geçiyorlar. Yanlışları da olsa böyle bir başkana rahatça ulaşırsın. Ben takdir ediyorum kendisini. Gerçekten heyecan yarattı.
Seferhisar modelini İzmir’de de gerçekleştirmeyi planlıyor. Bence farklı bir belediye başkanı profili çizecek. O yüzden insanlar çok sevdi. Ama projelerini de görmek lazım.
İzmir’de büyükşehir belediye başkanı olabilecek kapasitedeki tek aday. Sadece Seferihisar uzak olduğu için merkeze insanlar anlayamayabilir ama gidip bir görsünler orayı. Ne demek istediğimi anlarlar.
Kendisini bir seminerde dinlemiştim. Gelişmeye, teknolojiye açık bir insan. En önemlisi de eğitimli olması. Artık dünya da böyle bu iş. Bizde parası olan lise mezunu da olsa aday gösteriliyor. Artık vizyon sahibi insanların önü açılmalı.
Ben açıkcası Chpli bir adayın daha İzmir’e haksızlık etmesin istemiyorum. İzmir çok vakit kaybetti. Herkes köy diyor. Hizmet gelmeli İzmir’e. Hayırlısı olsun İzmir için ama umudum yok.
Hayırlısı olsun. Bu kez çok fazla aday yok zaten. Yoksa alternatif adaylar olsun isterdik. Herkes ittifak yapmış. Soyer’i desteklemekten başka şansımız yok gibi duruyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  TÜM YEREL-SEN, BAŞKAN SANİYE BORA FIÇI’YI TEBRİK ETTİ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.