Siz de gidicisiniz !

Siz de gidicisiniz !
  • 15 Mayıs 2018 16:26

Karşıyaka’da yıkımı da yapımı da olay olan Karşıyaka’nın sembolü ‘Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı’nda çalışmalar tamamlanma noktasına geldi. Karşıyakalılar ve anıt tasarımcısının yakınları tarafından yıkımına karşı çıkılan ve dava açılarak olay olan anıt geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir konserle kullanıma açıldı.

Siz de gidicisiniz !

Karşıyaka Belediyesi tarafından anıtın önündeki iki bayrak direği arasına konulan ve vatandaşların benzetmesi ile mezar taşını andıran betonarme yapı üzerindeki yazı

12 Mayıs’ta anıtın önünde bulunan alanda Selda Bağcan konseri düzenlenirken Karşıyaka Belediyesi tarafından anıtın önündeki iki bayrak direği arasına konulan ve vatandaşların benzetmesi ile mezar taşını andıran betonarme yapı üzerindeki yazı vatandaşlarda büyük şaşkınlık yarattı.

 

Anıtın önündeki yazıda “Bu anıt, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile onu ulusumuza armağan eden Zübeyde Annemize ve onların yolunda yürüyen kadınlarımıza Karşıyaka’nın vefa, saygı ve minnetinin ifadesidir. Geçmişin büyük mirasını, geleceğin aydınlığına taşımanın umuduyla, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!” ifadelerine yer verilmişti. Yazının altında ise Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın imzası bulunuyordu. Tüm şaşkınlığı yaratan da bu imzaydı.

Hafızamızı tazeleyerek birkaç yıl geri gittik.

Hafızamızı tazeleyerek birkaç yıl geri gittik. 2012 yılında dönemin Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak Yamanlar Gençlik, Eğitim ve Kamp Merkezi’ni yaparak Karşıyaka’ya eşsiz bir eser kazandırmıştı. 2014 yılında yerine seçilen Hüseyin Mutlu Akpınar‘ın ise ilk icraatlarından birisi Cevat Durak‘ın adını Yamanlar Gençlik, Eğitim ve Kamp Merkezi’nden silmek olmuştu.

Siz de gidicisiniz ! Siz de gidicisiniz !

O dönem Yamanlar Gençlik, Eğitim ve Kamp Merkezi’nde bulunan yazıda Cevat Durak‘ın adının üstü kapatılarak Karşıyaka Belediye Başkanlığı yazılmasını gündeme getirdiğimizde kendisini savunan Hüseyin Mutlu Akpınar “Şahıslar gelip geçicidir ebedi olan kurumlardır” ifadelerini kullanmıştı.

Kendisini üzeceğini biliyoruz ancak Hüseyin Mutlu Akpınar’a bir hatırlatma yapmak istedik.
“Siz de Gidicisiniz !!!”

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Herkes Bornova’da yaşamak isteyecek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.