Şırnak’ta askeri helikopter düştü: 13 şehit

Şırnak’ta askeri helikopter düştü: 13 şehit
  • 1 Haziran 2017 12:07

Şırnak’ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalkan coogeer tipi helikopter kalkıştan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılarak düştü. Kaza bölgesine arama-kurtarma ekiplerinin yanısıra çok sayıda sağlık personeli sevk edildi.

Uludere ilçesi Şenoba beldesinden Şırnak il merkezine gitmek üzere havalanan ve içerisinde 10’un üzerinde askerin personelin bulunduğu tahmin edilen Cooger tipi helikopter kalkıştan 3 dakika sonra saat 19.40 sıralarında yüksek gerilim hattına takılarak düştü. Bunun üzerine bölgeye askeri birlikler eşliğinde arama-kurtarma ekipleri ile çok sayıda sağlık personeli sevk edildi. Konuyla ilgili Şırnak Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İlimiz Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalkan coogeer tipi helikopterimiz kalktıktan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılması sonucu düşmüştür. Olay yerine kurtarma ekiplerimiz intikal etmiştir.”

Şehit cenazeleri Şırnak’a getirildi

Olay yerine giden ambulanslarla şehit askerlerin cenazeleri Şırnak Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Şehit cenazelerinin yapılacak otopsinin ardından yarın düzenlenecek tören ile memleketlerine uğurlanacağı belirtildi.

TSK: Helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımız şehit oldu

TSK’den yapılan açıklamada, “31 Mayıs 2017 Çarşamba günü, Şırnak/Şenoba Tugay Komutanlığından kalkış yapan ve içinde 13 personelimizin bulunduğu AS 532 COUGAR tipi bir helikopter, kalkışından kısa bir süre sonra, ilk alınan bilgilere göre, yüksek gerilim hatlarına takılması sonucunda saat 20.55 sularında kaza kırıma uğramıştır. Olayla ilgili inceleme devam etmektedir.

Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızın şehit olduğu bilgisi alınmıştır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan başsağlığı mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şehit olan askerlere Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Twitter üzerinden,”Şehit olan askerlere Allah’tan rahmet diliyorum” paylaşımı ile başsağlığı mesajını yayınladı.

Başbakan Yıldırım ise mesajında “Bugün akşam saatlerinde, Şırnak Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinden havalanan Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait bir helikopterin, yüksek gerilim hatlarına takılarak kaza kırıma uğraması sonucu, helikopterde bulunan 13 askerimizin şehit olduğu haberini teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Bizleri derin bir acıya boğan bu elim olayda, şehit olan kahraman vatan evlatlarımıza Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Şehitlerimizin kederli aileleri ve yakınları başta olmak üzere bütün vatandaşlarımıza sabır ve başsağlığı diliyorum.” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Deniz Doğan, gençlerle buluştu ve projelerini anlattı

Helikopterde bulunan personelin isim listesi

Helikopterde 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın, Albay Oğuzhan Küçükdemir, Albay Gökhan Peker, Yarbay Songül Yakut, Binbaşı Koray Onay, Yüzbaşı İlker Acar, Yüzbaşı Nuri Şener, Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak, Pilot Üsteğmen Aldülmüttalip Kesikbaş, Başçavuş Mehmet Erdoğan, Teknik Başçavuş Fevzi Kıral, Uzman Çavuş Zeki Koç ve Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekal’ın bulunduğu öğrenildi.

Genelkurmay Başkanı Orgenal Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu askeri helikopterin düşmesinin ardından Şırnak’a gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da olaya ilişkin Genelkurmay Başkanı Akar’dan bilgi aldı.

Başbakan Yardımcısı: Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Şırnak’tan acı bir kaza haberi, yine yüreğimize kor ateşler düştü. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun…” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.