Sıra Zeytin Üreticisinde

Sıra Zeytin Üreticisinde
  • 4 Ocak 2016 09:00

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Yerelde Kalkınma” hedefiyle gerçekleştirdiği projelerle konuşulmaya devam ediyor. Kırsalda gerçekleştirdiği hizmetlere aralıksız devam eden Büyükşehir Belediyesi bu kez de, zeytin üreticilerine yardım eli uzatıyor.

Sıra Zeytin Üreticisinde

Kooperatiflerden yaptığı sözleşmeli alımlar, ova yollarının asfaltlanması, ücretsiz toprak analizi, fidan-tohum ve keçi-koyun dağıtımı gibi destekleriyle üreticiye can suyu olan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de küçük zeytin üreticilerine yardım elini uzattı. Hasat zamanında plastik kasa kullanımının yaygınlaştırılması ile daha kaliteli zeytin ve zeytinyağı üretilmesini hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, 6 ilçede Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı 20 dekara kadar zeytin alanına sahip küçük  üreticilere, Ziraat Odaları aracılığıyla zeytin kasası dağıtımı yaptı. Aliağa, Çeşme, Dikili, Foça, Karaburun, ve Urla ilçelerindeki toplam 2003 ü ;reticiye 12 bin 346 zeytin kasası dağıtıldı. Üreticiler tarafından büyük memnuniyetle karşılanan projenin ilçelerdeki dağıtım törenlerine Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun da katıldı.

Zeytinin hasat sonrası plastik kasa yerine çuvallarda taşınmasının ürün kalitesini düşürdüğü, küçük üreticinin de gerek iç pazarda gerekse ihracatta talep edilen ürün kalitesinin yakalayabilmesi için Büyükşehir Belediyesi’nin projeyi hayata geçirdiği bildirildi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Saime Bucaklıoğlu ulaşım projelerini açıkladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.