Şiddet mağduru kadınlar için güç birliği

Şiddet mağduru kadınlar için güç birliği
  • 7 Mart 2016 11:41

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Barosu, şiddet mağduru kadınlara yönelik psikolojik ve sosyal destek çalışmalarında güç birliği yapmak için protokol imzaladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, “Şiddet Mağduru Kadınlara Yönelik Güçlendirme Çalışmaları” ortak hizmet protokolünü imzaladı. Protokole göre İzmir Barosu, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kadına yönelik şiddetle mücadele ile şiddet mağduru kadınlara yönelik psikolojik ve sosyal destek çalışmalarında hukuk ve mevzuat konularında destekte bulunacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Barosu ayrıca kadınlara yönelik eğitim, konferans ve çeşitli faaliyetler de düzenleyecek.

Şiddet mağduru kadınlar için güç birliği

Fuar İzmir’de düzenlenen protokol imza töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu işbirliği ile kadına yönelik şiddeti azaltmayı ve toplumda kadına yönelik şiddete karşı  duyarlılık oluşturmak istediklerini belirterek, “İzmir Baromuz ile birlikte Kadın Danışma Merkezi ve Kadın Sığınma Evimizdeki personeli eğitmeyi planlıyoruz. Paneller, seminerler düzenleyerek sivil toplu örgütlerimiz ve medyamızın desteği ile kadına yönelik şiddetin azaltılması, hatta kaldırılması için çalışacağız” diye konuştu.

İzmir Barosu Kadın Hakları Danışma ve Hukuk Araştırmaları bünyesinde 300 gönüllü avukatın kadına yönelik şiddeti önlemek için  çalıştığını vurgulayan İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan ise “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile hazırlayacağımız kısa filmler ve reklamları toplu ulaşım araçları vasıtasıyla kamuoyu ile paylaşma imkanı bulacağız. Bu protokolün çok faydalı olacağına inanıyoruz” dedi.

 

Hukuki destekleri olacak

Ortak hizmet protokolü kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kadın Danışma Merkezi ve Kadın Sığınma Evi’nden hizmet alan kadınlar ihtiyaç duyduklarında, Baro’dan ücretsiz hukuki destek alabilecek. İzmir Barosu tarafından, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü kadına yönelik çalışmalara ilişkin hukuk ve mevzuat konularında personele eğitim verilmesi için avukat görevlendirilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi ise şiddet mağduru kadınlar ile diğer kadın çalışmalarına yönelik faaliyetlerin duyurulmasını sağlayacak; konferans ve eğitim salonu tahsis edecek. Baro’da görevli avukatlara gerekli eğitimlerde personel desteğinde bulunacak.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Menemen Çocuk Köyü’ne rekor ziyaretçi
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.