SESKEM

SESKEM
  • 20 Kasım 2019 14:11

2014 mayısında Buca da kültür  ve sanat merkezi olarak hayata geçti, piyano bale,bağlama,resim,Türk sanat,Türk halk müziği korosu kurdu,ege üniversitesi hocalarından Özgür Yurteli, Cenk Aybars Dereli gibi hocalarla çalıştı, daha sonra Türk sanat müziği korosu Karşıyakaya taşındı.

Kurucusu Sevda Baykara ;iktisat okudu,İzmirde ticaret ve siyasetle uğraştı, Kıbrıs gazisi asker bir babanın kızı,bir siyasî partide uzun yıllar KADIN kolları,parti eğitmenliği, Karşıyaka kent konseyi KADIN meclisi başkanlığı yaptı,iki kız annesi,uluslar arası festivallere de katılan seskem en son  şef Derya Derin ve sanat danışmanı Erdem Özgenle yoluna devam etmektedir.

SESKEM

SESKEM şefi Derya Derin ; Eğitimci bir ailenin ferdi olan Derya Derin ailesinin ilk tayin yeri olan Adana’da dünyaya geldi.İlk,orta ve lise eğitimini bu ilde tamamladıktan sonra Avni Anıl’ın kuruculuğunu üstlendiği Adana Belediye Konservatuvarda müzik eğitiminin temellerini atmış devamında,1992 yılında E.Ü. İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölümü sınavlarını kazanmış,ardından 1993 yılında TRT’nin açmış olduğu sınavlarda da başarı sağlayarak TRT İzmir Radyosu’nda akitli ses sanatçısı olarak görev yapmaya başlamıştır.

 

Okuldaki eğitimi ve bunun yanı sıra İzmir radyosunda Avni Anıl, Akın Özkan, Güldeniz Ekmen, Mülkiye Toper, İsmet Yazar, Kutlu Payaslı, Mustafa Hoşsu, Onur Akdoğu gibi çok değerli sanatçılar ve hocalardan istifade etmiştir.1998 yılında konservatuvardan birincilikle mezun olarak 1 yıl süreyle bu okulda ses eğitimi alanında asistanlık yaptı.1998-2000 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı’ na bağlı olarak müzik öğretmenliği yaptı.

2000 yılında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Klasik Türk Müziği Korosu sınavlarını kazanarak bu kurumda sanatçı olarak görev yapmaya başladı.Görevi süresince yurt içinde ve yurt dışında bir çok ülkede festivaller ve Türkiye’nin tanıtımı kapsamında konserler veren sanatçı,Kültür Bakanlığınca görevlendirilerek ülkemizi Klasik Türk Müziği alanında başarıyla temsil etti.

Yine Kültür Bakanlığınca 2012 yılında İzmir’de kurulan Anadolu Filarmoni Orkestrası ve Batı’nın bakır nefesli enstrümanlarıyla Türk Müziğinin renk sazlarının buluştuğu Turkish Brass Orkestralarının solistliğini de üstlenen sanatçı bu orkestralarla yine dünyanın çeşitli ülkelerinde bir çok konserler vererek Türk Müziği’nin tanıtımına katkı sağladı.

Beste çalışmaları da yapan Derya Derin 14 Şubat 2018 de söz ve müziğini kendisinin yaptığı “Doya Doya” isimli şarkısıyla ilk single çalışmasını müzikseverlerin beğenisine sunarak sesini geniş kitlelere duyurdu… Derya Derin halen İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nda ses sanatçısı olarak görevini sürdürmektedir.

SESKEM

SESKEM koordinatör Erdem Özgen ; 9 yaşında Radyo Çocuk Korosu ile başladığı müzik yaşamını önce musiki derneklerinde, orta öğretimini tamamladıktan sonra da İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı kazanmış. Konservatuvar 2. sınıf öğrencisiyken İstanbul Radyosu “ Solistlik Sınavını“ kazanarak radyoda bant yapma hakkını elde eden ÖZGEN, aynı yıl Kültür Bakanlığı Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nun “SES SANATÇISI” sınavlarını da kazanarak profesyonel sanatçılık hayatına adımını atmış konservatuvar eğitimi 1990 yılında başarı ile tamamlayan ERDEM ÖZGEN, devlet sanatçısı.ERDEM ÖZGEN, öğrencilik yıllarında yaptığı bir grup kasetinden sonra geçtiğimiz yıllarda çıkardığı, “HASRET” ve “ FARZET” isimli Türk Sanat Müziği albümleri ve “BİR DEM BİR NEFES” isimli Tasavvuf Müziği albümü ile 2013 yılı ”SUSMA” isimli albümü ile müzik severlerle iyice bütünleşme olanağını elde etmiştir.

ERDEM ÖZGEN 2013 TÜRKİYE RADYOCULAR BİRLİĞİ’n den, Ankara Ramada Otel’de “Yılın Sanatçısı ve Yılın Programı” ödülü almıştır.Yine ULUSLAR ARASI RADYOCULAR BİRLİĞİ’n dende geçtiğimiz günlerde İstanbul Holiday Inn Otel’de törenle “ Yılın Sanatçısı ve Yılın Programı” ödülünü almıştır.(CRR, Bülent Ecevit, Cem Karaca, Altunizâde vb. Kültür Merkezlerinde) yılda yaklaşık altmış konser vererek devam eden Özgen,geçtiğimiz yıllarda Kanal 6’ da “ERDEM ÖZGEN’ le Gönül Şarkıları”, MESAJ TV’de “İstekler”, 2011 yılında CEM TV’de “ ERDEM ÖZGEN’ le Yıldızların Altında”, ramazan ayı ve bayramda MESAJ TV’de “ERDEM ÖZGEN’ le İstekleriniz” tv programları ile ayrıca Radyo Alaturka’da Erdem Özgen’ le İstekleriniz, Efsane Bestekarlar,Yaşayan Değerlerimiz, Geçmiş Ramazan Olur ki,“ERDEM ÖZGEN’ le KASİKLERİMİZ” isimli sadece Türk Musıkisinin Abdulkadir Meragi’ Şevki Beye Klasik eserlerden oluşan repertuarla dinleyiciyle buluşmuştur.“ŞİFA NAĞMELERİ” ,ERDEM ÖZGEN’LE “UNUTULMAYANLAR” canlı yayını, her Ramazan da GEÇMİŞ RAMAZAN OLUR Kİ ile “ERDEM ÖZGEN’le İSTEKLERİNİZ isimli 1260 programı,TRT Müzik,Nağme programlarında yer almaktadır.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.