Seferihisar Habitat III Yolunda

Seferihisar Habitat III Yolunda
  • 31 Mayıs 2016 08:20

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, UCLG-MEWA Dünya Yerel Yönetimler Birliği Ortadoğu Bölümü’nün 30-31 Mayıs’ta İstanbul Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlediği Paris Anlaşması Sonrası ve Habitat III Yolunda Yerel Yönetimler konulu toplantının açılış konuşmasını yaptı.

UCLG MEWA Çevre Komitesi toplantısına, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, UCLG üyesi Belediye Başkanları, devlet görevlileri, özel sektör temsilcileri ve akademisyenler katıldı.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çevre Komitesi Eşbaşkanı görevini yürüttüğü derneğin açılış konuşmasında çevre korumada yerel idarelerin rolüne değindi: “ İklim değişikliği, yoksulluk gibi global sorunlara mutlaka yerel çözümler üretilmesi gerektiğine inanıyoruz.  Özetle, yerel çözümler, ancak ve ancak doğayla uyumlu, insanların hem karar alma hem de uygulama süreçlerine katıldığı bir yol haritası izlenerek başarılı olabilecektir. Unutmayalım, hayat yerelde akar, ancak yerelde insanların dertlerine gerçek çözümler bulunur ve insanlık bunu idrak ettikçe geleceğin dünyası daha çok yerelleşecek ve yerel daha çok iş düşecek.“

Başkan Soyer öğleden sonraki oturumda ayrıca “Kırsaldaki nüfusun korunarak kentlerin tarımla ilişkisinin güçlendirilmesi” konulu bir konuşma yaptı.

Seferihisar Habitat III Yolunda
Bu haber ilgini çekebilir ->  Saime Bucaklıoğlu ulaşım projelerini açıkladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.