Seferihisar Çarşısına çok yakıştı

Seferihisar Çarşısına çok yakıştı
  • 20 Mayıs 2018 10:09

İlçe merkezinde yıkımı tamamlanan eski Kültür Merkezi’nin yerini yemyeşil bir park aldı. Parkın açılışı 19 Mayıs Cumartesi günü yapıldı. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Tunç Soyer, parkın adının Seferihisar Belediye Meclisi’nde onaylanmasıyla beraber “Atatürk Parkı” olacağının müjdesini verdi.

Seferihisar ilçe merkezinde artık ihtiyaçları karşılamayan Kültür Merkezi, geçtiğimiz aylarda yıkılmıştı. Belediye Başkanı Tunç Soyer, çok katlı bir bina yapılması planlanan alana, “çarşıya nefes aldırmak istiyoruz” diyerek park yapılacağını açıklamıştı. Parkın yapımı tamamlandı. 700 m2 alana yapılan park, Seferihisar Belediyesi ve Sığacık’ta otel yatırımı yapan Hiddenbay Teos İnvestor ortaklığıyla yapıldı.

Mis Kokulu Yemyeşil Bir Park

Parkın içerisine 200 yaşında bir zeytin ağacı taşındı, fırça çalıları, 2 çınar, 6 ıhlamur, 6 mercan, 4 jakaranda, 10 akasya, 1 özel tropikal ağaç olan Delonix Regia, yol boyunca oya ve tespih, 3 narenciye, 2 dut ağacı dikildi ve çalı grupları eklendi. Parkın sulaması parkın içerisinde bulunan 13 m’lik doğal kuyudan yapılacak. Kuyunun üzerine ise Errahman Kuyusu’nun taşı getirildi. Tarihi taşın, burada daha iyi korunabilmesi için taşındığı açıklandı.

Parkın açılışı Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediye meclis üyeleri ve Hiddenbay Teos’un yatırımcılarından Sean Edward Galleymore ve tesis yöneticisi Marie Louise Ergin ve çok sayıda vatandaş tarafından yapıldı.

Bugün Atatürk’ün Tünelin Ucundaki Işığı Gösterdiği Gündür

Açılışta konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer şunları söyledi: “Bugün 19 Mayıs. Mustafa Kemal Atatürk’ün bundan 99 sene önce, bu memleket en karanlık günlerini  yaşarken, tünelin ucundaki ışığı gösterip kurtuluş umudunu ateşlediği gündür. 19 Mayıs bu nedenle çok önemlidir. Ulu Önder, bir çocuklara bir de gençlere bayram hediye ederek ne kadar vizyoner, ne kadar engin bir görüşe sahip olduğunun göstermiştir. Biz de bu parkı çocuklara ve gençlere emanet ediyoruz.

HiddenBay’a Çok Teşekkür Ediyoruz

Bu parkın yapımını ilçemizde yatırım yapan Hiddenbay Teos üstlendi. Yatırımcıları ve yöneticileri de burada. Onlara çok teşekkür ediyorum. Verdikleri unutulmaz desteğe minnettarım. Onlar Seferihisar’a on milyonlarca dolarlık yatırım yaptılar ama kendi tesislerinden önce  bu parkı açmak nasip oldu. Bu erdemli davranışın Seferihisar’da ticaret yapan herkese örnek olmasını diliyorum. Unutulmamalıdır ki, hepimiz bu topraklara borçluyuz. Kazandığımız her kuruşta içinde yaşadığımız kentin, ikliminin, tarihinin, marka değerinin payı vardır.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Deniz Doğan, gençlerle buluştu ve projelerini anlattı

Buradan Gelecek Parayı Elimizin Tersiyle İttik

Yapımını tamamladığımız parkla ilgili de bir şeyler söylemek isterim. Burada biliyorsunuz eski bir Kültür Merkezi vardı ve artık faaliyetlerini gerçekleştiremez hale gelmiş, çok eski bir binaydı. O binayı yıktık. Onun yerine de buraya 5 katlı bir bina yapma imkanımız vardı. Belediyenin böyle bir 5 katlı binası olursa ne kadar çok gelir elde edeceğimiz yönünde görüşler ileri sürüldü. Ama meclis üyesi arkadaşlarım ve belediye çalışanlarımızla beraber aldığımız kararla böyle bir bina yapmamayı tercih ettik. Seferihisar’ın merkezinde nefes alınacak bir park olmasının çok daha değerli olduğuna karar verdik. İnsanlarımızın, çocuklarımızın bu parkta vakit geçirmesini daha fazla önemsedik. O nedenle kazanacağımız o parayı elimizin tersiyle ittik. Bununla da gurur duyuyorum. “

Programın sonunda açılışa katılanlara papatya fidesi dağıtıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.