Satrançta Karabağların Gururu Oldular

Satrançta Karabağların Gururu Oldular
  • 12 Mart 2016 09:21

Karabağlar’da ikamet eden, eğitim gören ve satranç sporunda girdikleri müsabakalarda başarıdan başarıya koşan öğrenciler, kupa ve madalyalarını Başkan Muhittin Selvitopu’na getirdiler. Satranç’ın çok önemli bir spor olduğuna değinen Başkan Selvitopu, “Satranç beyin gücünü geliştirir. Oynarken en az 3-5 hamle ileriyi görmek zorundasınız. Mustafa Kemal Atatürk de büyük bir liderdi, onun da en büyük özelliği ileriyi görmesiydi.” dedi.

Satrançta Karabağların Gururu Oldular

Satranç Şampiyonası’nda girdiği müsabakalar sonunda Türkiye Şampiyonu olan Karabağlar Yamanlar Ortaokulu öğrencisi Umut Erdem Gündüz, Türkiye Şampiyonu olan Özel Bilgi Kuşağı Ortaokulu öğrencisi Mustafa Kavukçu, Türkiye 4’üncüsü olan İzmir Kız Lisesi öğrencisi İrem İnci Bayram, 10 yaş kategorisinde Türkiye Şampiyonu olan Necip Fazıl Kısakürek ilkokulu öğrencisi Suğra Tepeli ve yine 7 yaş kategorisinde Türkiye 4’üncüsü Şehit Muzaffer Erdönmez İlkokulu öğrencisi Ela Keskinler, öğretmenleri ve aileleri ile birlikte Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nu ziyaret etti.

Çocuklara satranç takımı hediye etti

Satranç öğretmeni Faruk Keler’den şampiyonalar hakkında bilgi alan Başkan Selvitopu,  öğrencilere katılacakları uluslararası müsabakalarda başarı dileğinde bulundu. Satranç sporunun gerekli olduğuna değinen Selvitopu,  “Satranç çok önemli bir beyin sporu. Düşündürüyor, ileriyi görmeni sağlıyor. Oynarken en az 3-5 hamle ileriyi görmek zorundasınız. Mustafa Kemal Atatürk de büyük bir liderdi ve onun da en büyük özelliği ileriyi, geleceği görmesiydi. Bizde satranç sporuna destek olmaya çalışıyoruz. Her yıl turnuva düzenliyoruz. Ben de vakit buldukça satranç oynamaya çalışıyorum.” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Kınay: Köy Enstitüleri benim için aydınlık demek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.