Sanatın Tüm Renkleri Buca’da Hayat Buluyor

Sanatın Tüm Renkleri Buca’da Hayat Buluyor
  • 7 Mayıs 2016 12:17

Kültür ve sanatın kalbi artık Buca’da atıyor. Tarihi dokusu ve genç nüfusu ile dikkat çeken İzmir’in Buca İlçesi kültürel ve sanatsal alanda yaşanan boşluğunu Buca Belediyesi’nin 5 ay önce açtığı Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi (BBKSM) ile dolduruyor. Tarihi Hacı Davut Fargot Malikanesi’nin düzenlenerek, ‘Buca’yı yılın 365 günü sanatla buluşturacak merkez’ hedefiyle açılan kültür merkezi, kısa zamanda 53 resital, 25 söyleşi ve 8 sergi ile sadece Buca’nın değil İzmir’in de kültürel yaşamına büyük bir açılım sağladı. Kapılarını açtığı günden bu yana dünyaca ünlü sanatçıları ağırlayan Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi kent kimliğine sanatın büyülü dünyasını ücretsiz olarak sunmaya devam ediyor.

Buca’yı yılın 365 günü sanatla buluşturacak olan Buca Kültür ve Sanat Merkezi (BBKSM), Kasım ayında düzenlenen muhteşem bir gece ile İzmirli sanatseverlerin hizmetine açıldı. 16. İzmir Kısa Film Festivali’nin açılış töreniyle kapılarını açan merkez, 5 ay gibi kısa sürede, 53 klasik müzik resitaline, 25 söyleşiye ve 8 sergiye ev sahipliği yaptı. Buca’nın kültürel yaşamına canlılık getiren merkezde, dünyaca ünlü piyanistimiz Gülsin Onay’dan klasik müziğin parlayan yıldızlarına, yine dünyaca ünlü caz sanatçısı Kerem Görsev’den piyanist Paolo Susanni’ye birçok sanatçı sahne aldı. Merkez kısa sürede sanatseverlerin vazgeçilmez adresi oldu.

Buca’nın ve Bucalıların uzun yıllardır eksikliğini yaşadığı kültür ve sanat merkezi ihtiyacını gidermek adına sanatın her dalına kapılarını açan BBKSM, 10. İzmir Uluslararası Kukla Günleri’ne de ev sahipliği yaptı. Mart ayı boyunca Hacivat Evi’ne dönüştürülen merkez, Türk gölge oyununun ustalarını ağırlarken, açılan kukla atölyeleri ile gölge oyununun inceliklerini, sahnelenen oyunlarla da icrasının inceliklerini sanatseverlere sundu. Gündeme dair söyleşi ve panellerin düzenlendiği merkez tüm etkinliklerini ücretsiz olarak gerçekleştiriyor.

 “BU MERKEZ BUCA’YA ÇOK YAKIŞTI”

Buca’yı yaşayan bir kent yapmak gibi bir hedefleri olduğunu belirten Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Amacımız, 365 gün sanatla yaşayan bir merkez yaratmaktı. BBKSM’nin kısa sürede gördüğü ilgi bu yolda bizi teşvik ediyor. Bu merkez Buca’ya çok yakıştı. Kente yeni salonlar ve merkezler kazandırmak için çalışmalarımıza hız verdik” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  “Öz’e Dönüş” konseptiyle 13. Alaçatı Ot Festivali büyük bir coşkuyla başladı

Buca eşrafından Hacı Davut Fargoh tarafından 1903 yılında yaptırılan bina 2000 yılına kadar Buca Belediyesi Hizmet binası olarak kullanılmaktaydı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.