Rahşan ve Bülent Ecevit Güzelbahçe’de Yaşayacak

Rahşan ve Bülent Ecevit Güzelbahçe’de Yaşayacak
  • 4 Şubat 2020 12:56

Güzelbahçe Belediye Meclisi Şubat ayı olağan oturumu Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin yönetiminde gerçekleştirildi. Başkan İnce geçen ay yapılan çalışmalarla ilgili meclise bilgilendirme yaptı. 

Rahşan ve Bülent Ecevit Güzelbahçe’de Yaşayacak

‘İsimleri Güzelbahçe’de yaşayacak’

Güzelbahçe Belediyesi Şubat meclisinde eski Başbakanlardan Bülent Ecevit ve eşi Rahşan Ecevit’in anısına Güzelbahçe’de bir parka isimlerinin verilmesi için önerge verildi. Devleti ve milleti için birçok hizmette bulunan, Bülent Ecevit ve kıymetli eşi Rahşan Ecevit’i Güzelbahçe’de isimlerini yaşatmak için böyle bir öneride bulunduklarını söyleyen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Parti grupları, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle ülke yönetiminde yer alanlar Sayın Bülent Ecevit ve Rahşan Ecevit’i ölümlerinden sonra naaşlarını yan yana getirmek için bir araya geldi. Bizde tüm partilerin bir araya geldiği bu birlikteliği Güzelbahçe’de sağlamak istiyoruz. Sayın Bülent Ecevit bir barış insanıydı. ‘yalnız Türklere değil, Rumlara da barış getireceğiz’ diyerek Kıbrıs Barış Harekâtını ve barışı sağlamak için önemli bir misyona sahiptir. Bu ülkeye Başbakanlık yapmış, Cumhuriyet Halk Partisi ve Demokratik Sol Partiler’de Genel Başkanlık yapmış, devletin birçok üst düzey yönetiminde yer almış bir devlet büyüğünün ismini Güzelbahçe’de yaşatmak bizler için gururdur. Bir zamanlar Anadolu insanının ‘Karaoğlan’ lakabıyla andığı ‘Toprak işleyenin, su kullananın’ sözüyle büyük halk kitlelerini arkasından sürükleyen Bülent ve Rahşan Ecevit çiftini Kahramandere Mahallesi’nde yaptığımız en büyük parklarımızdan birinde isimlerini yaşatacağız. Bu park kendilerine çok yakışacaktır. Sanatsal bir çalışma olması için bürokratlarımıza talimatı verdik. Yapacağımız bu çalışmada siz değerli meclis üyelerimizin görüşlerini de alacağız. Geçtiğimiz ay Sayın Rahşan Ecevit’i kaybetmiştik. Siyaset arenasında Bülent Ecevit’in her zaman yanında olan, Ona fikirleriyle destek olan başarılı bir Türk kadınıydı. Rahşan ve Bülent Ecevit çiftine Allahtan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun” dedi.

 

Rahşan ve Bülent Ecevit Güzelbahçe’de Yaşayacak

Güzelbahçe Belediyesi’nde meclis üyeleri bulunan Ak Parti ve İYİ Parti’de Başkanlıktan gelen önergeyi desteklediklerini, Rahşan ve Bülent Ecevit Parkına Güzelbahçe’de yer vermenin kendilerini mutlu edeceğini belirttiler. Önerge CHP, AK Parti ve İYİ Parti’nin oy birliğiyle kabul edildi.

 

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Saime Bucaklıoğlu ulaşım projelerini açıkladı

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.