Özrü de olmaz, savunması da; Söz kadınlarımızda”…

Özrü de olmaz, savunması da; Söz kadınlarımızda”…
  • 6 Nisan 2016 11:53

CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun, AK Parti’lilerin Ensar Vakfı’na sahip çıkan tavırlarını eleştirirken, söylediği, “Çocuklara sahip çıkın vakıflara değil. Valisi konuşmuyor, Milli Eğitim Bakanı konuşmuyor. Aile Bakanı birilerinin önüne yatmış durumda o zaten hiç konuşmuyor” sözlerine AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın yanıtı da sert oldu.

Başkan Bülent Delican; “ Dilleri konusunda hep uyardık. Bu kadar ileri gideceğini biz bile düşünememiştik. Ama gitti. Bakan ya da değil, bir kadına söylenebilecek en ağır en edepsiz en hayasız ifadeleri kullanmalarının ne özrü ne de savunması olur” dedi. CHP’nin savunduğu demek isterdim ama ne yazık ki sadece sığındığı  demokratik ilkeler ve toplumsal değerleri yerle yeksan eden hatta hiçe sayan bu gafletin karşılığını yine kadınların vereceğini söyleyen AK Parti İl Başkanı Bülent Delican; başta aydın ve adalet duygusu gelişmiş İzmirli kadınlar olmak üzere; ülkenin dört yanındaki kadınların bu çirkin saldırıya gerekli cevabı vereceğine inandığını belirtti.

 

Fikir ve zikir meselesi

Son iki seçimden itibaren; CHP Lideri ve İzmir’in Vekili Kemal Kılıçdaroğlu ile kurmaylarına, kullandıkları dile hassasiyet göstermeleri için çağrıda bulunduklarını hatırlatan Başkan Delican; “ Bir siyasetçi, bir insan neden ısrarla sinkaflı bir dil kullanır? Lügatınız bir eleştiri yapmak için yeterli sözcük barındırmıyor mu? Bir bakıma; içleri dışına çıkıyor. Bu ne kendine hakim olamama hali ne de yanlışa dur deme. Tam anlamıyla kendi felaketlerinin altında kalma hali. Bakanımız Sayın Sema Ramazanoğlu’nu eleştireyim derken; fikirleri zikir olmuşa benziyor. Bu ahlak dışı, edep sınırlarını aşan hakaret dilinden sıyrılabileceklerini sanmıyorum. Kaldı ki; ‘sözlerimin arkasındayım’ demeleri, bu ülkenin siyaset dilinde kıyametin kopacağını gösteriyor.” şeklinde konuştu.

 

İzmir’in kara bahtı!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; sözlerini şöyle sürdürdü; “Ana muhalefetin lideri olacaksınız, dayandığınız değerler sosyal demokrasi ilkeleri olacak ve küfürsüz kelam etmeyeceksiniz. Kaş yapayım derken göz çıkarmak bile değil bu. CHP Lideri;  ‘Kadın da olsa erkek de, bakan olsa da olmasa da’ diyerek yaptığı savunmada bunu ortaya koydu. Bu ne İzmir’e ne ülkemize yakışan bir siyasi üslup, eleştiri dili olamaz.  Ve bu zat; demokrasinin, eşitlik ve adaletin kalesi İzmir’in vekili! İzmir’in de partisinin de kara bahtı! Hiç sanmıyorum ki; bir tek İzmirli kadın da çıkmış ve bu ahlaksız yakıştırmayı alkışlamış olsun. Eğer İzmir için ‘ su götürür’ diyorlarsa da yanılıyorlar. İzmir halkı kadını erkeği ile bu yakışıksız üsluba, siyaset jargonuna adil yaklaşıp değerlendirebilecek kadar sağduyuludur.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Saime Bucaklıoğlu; Marina Projemiz Sahil Peyzaj Düzenlemesi ve Yenilik Projemiz Hazır

 

Böyle muhalefet…

Kadına şiddet, hayatın her alanında kadının kadın olmaktan kaynaklı sömürülmesini ortadan kaldırmak için 14 yıllık iktidarları boyunca gerekli tedbirleri almak için yoğun bir çalışma yaptıklarını belirten Başkan Delican; bu çabalarının her kim olursa olsun Kılıçdaroğlu gibilere karşı da süreceğini söyledi. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; “Eminim, Genel Başkanları ve İzmir vekilleri Kılıçdaroğlu’nun söyledikleri karşısında; CHP’li kadınların, hatta partililerin dahi ağızları açık kaldı. Yapılanları eksik görebilirsiniz, haksız bulabilirsiniz ama bu bir siyasi kampanya olamayacak kadar iğrenç bir durum. Bu bir eleştiri dili olamayacak kadar aşağılık bir üslup. Onlar görmediler mi? Gördüler. Böyle giderse görmekle kalmayıp, dur diyecekler. Aksini düşünmek bile içler acısı bir tablo demek olur. Her fırsatta söylüyoruz, İzmir’de bu siyasi dil kusar! Her fırsatta doğru düzgün bir siyasi atmosfer yaratmaya davet ediyoruz. Ne yazık ki geldikleri nokta bu!” diye konuştu.

 

İzmir’in vekili olmak yakışmıyor!

“Devletin makamlarına başta olmak üzere, uzun süredir söylediklerinin üçte biri küfür niteliğinde olan bu zat-ı seviyeli olmaya davet ettik ama işe yaramadı. Anladık ki; bu bizim üslup çağrımızla olacak iş de değil, ne duruşu ne yaklaşımları ne de dili İzmir’e yakışmıyor. ” diye konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; Kılıçdaroğlu’nu, İzmir milletvekilliğinden istifaya çağırdı. Bunun özrünün de savunmasının da olamayacağını vurgulayan Delican; “ Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri; tarihin, hukukun ve halkın terazisinde boy gösterip karşılığını alana kadar hafızalarda da kalacak.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.