‘Ortak aklın’ Koordinatörlüğü Kuruldu

‘Ortak aklın’ Koordinatörlüğü Kuruldu
  • 17 Şubat 2016 08:45

Bornova Belediyesi bünyesinde Sivil Toplum Kuruluşları Koordinatörlüğü kuruldu. Koordinatör olarak İzmir Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü’nde 10 yıldan beri görev yapan dernekler uzmanı Şef Şahin Doğan görevlendirildi. Koordinatörlüğün tanıtımı Şahin Tepesi Kafeterya’da düzenlenen toplantıda yapıldı. Koordinatör Şahin Doğan, Bornova’daki dernekler ile ilgili istatistiki bilgileri paylaşarak koordinatörlüğün misyon, vizyon ve görevlerini anlattı.

Birlikte hareket edelim

İlçede faaliyet gösteren Balkan-Rumeli göçmen dernekleri temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda konuşan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, amaçlarının ilçedeki bir sivil toplum örgütlerinin güçlenmesine katkıda bulunmak olduğunu söyledi. “Hizmet yolunda olmazsa olmazımız ortak akıl” diyen Atila, “İlçemizde faaliyet gösteren derneklere eğitim ve rehberlik hizmeti vermek, hizmetlerinin geliştirilmesi yönünde çalışmalarına yardımcı olmak ve belediyemizin derneklerle ilgili koordinasyonunu sağlamak için STK Koordinatörlüğü kurduk. Bundan sonra ilişkiler ve işbirliğimizin daha da gelişeceğine inanıyorum.” dedi.

İlk ortak proje: 23 Nisan

Başkan Atila’nın dernek temsilcilerinin istek, öneri ve taleplerini dinleyip tek tek cevap verdiği toplantıda, bu yıl ki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Balkanlardaki 10 kardeş kentin katılımıyla gerçekleştirmek için bir taslak hazırlanması kararlaştırıldı. Bu organizasyonda Balkan – Rumeli Dernekleri ile birlikte hareket etmek istediklerini belirten Atila, “Her kentten 20’si öğrenci olmak üzere toplam 35 kişiyi çağıracağız. Özellikle çocukların sizlerin de katkılarıyla evlerimizde ağırlanması istiyoruz. Bu organizasyon sanayide ve eğitimde bir marka olan Bornova’nın Kültür ve Turizm kenti olmasına büyük katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Başkan Atila’ya teşekkür

Dernek temsilcileri adına konuşan Ege Balkan-Rumeli Dernekleri Federasyonu Başkanı Süleyman Pehlivanoğlu, Başkan Atila’nın sadece İzmir’e değil Türkiye’ye örnek olacak işlere imza attığını ifade ederek, “Bu hizmetlerin devam etmesi yolunda genç Başkanımızın yanındayız” dedi. Pehlivanoğlu, Balkan-Rumeli dernekleri olarak yeni kurulan koordinatörlüğü memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, Bornova Belediyesi’nin desteğiyle bundan sonra daha etkin ve güçlü olacaklarını vurguladı.

Toplantıya katılan dernekler

Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği

Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Bornova Şubesi

İzmir Avrasya Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği

Makedonyalı Göçmenleri Birleştirme Dayanışma ve Kültür Derneği

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Önal, haftanın ilk mesaisine şantiyelerden başladı

İzmir Sancak Rumeli Kültür ve Dayanışma Derneği

İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Bornova Şubesi

Ege Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği

İzmir Makedonya Göçmenleri Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği

Ege Balkan Türkleri Federasyonu

Güreler Rumeli Göçmenleri Kültür Ve Dayanışma Derneği

Makedonya Debre Kültür Yardımlaşma Derneği

Makedonya Stratejik Araştırmalar Derneği

İzmirli Evladı Fatihanlar Derneği

Makedonya Köprülü Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği

Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmir Şubesi

Ege Balkan Rumeli Dernekleri Federasyonu

İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.