Ortak akılla yönetiyoruz

Ortak akılla yönetiyoruz
  • 16 Mayıs 2017 17:06

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Radyo Romantik Türk’te Abdullah Polat ile Manşet programına konuk oldu. Başkan Atila, yaptıkları çalışmalar ile ilgili bilgi verirken tüm İzmirlileri 18 Mayıs saat 20.00’de Cumhuriyet Meydanı’na Haluk Levent konserine davet etti.

Amacımız sosyal yaşamın gelişmesi

Öncelikle biz kentimizin ihtiyaçlarını dinamiklerini düşünerek kendimize bir yol haritası çizdik. Ortak akılla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çalışmalarımızın bir kısmı bitti, bir kısmı başladı, bir kısmı başlayacak, bir kısmı da bitti yeniden başlayacak. Amacımız kentteki sosyal yaşamın gelişmesi. Böylelikle ekonomiye de katkı vermek istiyoruz.

Milli bir proje olabilir

Dost Market şu an 3 şubede faaliyet gösteriyor. Önümüzdeki günlerde 4. Şube Çamdibi’nde hizmete girecek. 5000’den fazla aileye ulaştık. Dost Market projesi kentimizin önemli marka projelerinden biri haline geldi. Bu projenin ilerleyen süreçte milli bir proje olabileceğini düşünüyorum. Burada sürekliliğin olması da çok önemli. Bir ay gelip bir ay gelmesi planlamada da sıkıntı olabilir ama sürekliliği sağlamayı başardık.

Bornova bizim evimiz

Bahar temizliği annelerimizin projesi. Evde her sene annelerimiz yapar bahar geldiğinde. Biz de diyoruz ki Bornova bizim evimiz. Evimizi nasıl temizliyorsak Bornovamızı da Bornovalılarla birlikte temizliyoruz. Hep birlikte evimizi temizlemekten de mutluluk duyuyoruz. Gittiğimiz yerde de sıkıntıları dinleyip çözmeye çalışıyoruz. Geçen hafta Yeşilçam mahallesindeydik. Oraya da müjde vermiş olalım. Önümüzdeki günlerde saha yapacağız.

Kendimi çok şanslı görüyorum

BELGEM’de 6500 çocuğumuza eğitim veriyoruz. Kitap veriyoruz. Yılda 6500 aile ciddi bir maddi külfetten kurtarıyoruz. 9bin sokağın 9binine de hakim olduğumuzu görüyoruz. Hemşehrilerimize bize destek oldukları için, kenti birlikte yönettiğimiz için çok teşekkür ediyorum. Kendimi de çok şanslı görüyorum.

Küçükpark haftada 1.5 milyon insanı ağırlayan bir yerde. Burayı genişlettik ve daha kullanılabilir hale getirdik. Büyükpark ise büyük bir kompleks. İçinde gençlik merkezimiz Ayfer Feray kültür sanat alanımız, +1 Down Kafemiz, Çınarlarımızı ağırladığımız Çınar Kafemiz var. Orada da ortadaki havuzu yıktık ve daha renkli daha kullanılabilir bir alan haline getirdik.

19 Mayıs’ta 50bin kişi

18 Mayıs’ta saat 19.30’da İş Bankası viyadük altında toplanacağız ve Cumhuriyet Meydanına doğru kortej oluşturacağız. Daha sonra saat 20.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda Haluk Levent’i dinleyeceğiz. Bir de sürprizimiz olacak. O gün Cumhuriyet Meydanı’nda 50bin kişi hedefliyoruz.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Menderes Başkan Adayı Sinan Akdeniz; “Sandıkta birleşelim, birlikte yönetelim”

Türkiye’de bir ilk: “öğrenci pazarı”

19 Mayıs haftasında Öğrenci Pazarı kuracağız. Adı üstünde öğrenci kardeşlerimiz kurulan pazarda kullandığı eşyaları birbirlerine satacaklar. Abi-abla-kardeş ilişkisi kuracaklar. Bizim için de bir ilk olacak bu. Türkiye’de de başka bir örneği yok.

Daha sağlam bir aidiyet duygusu için

38 müzik grubu Bornova için beste yaptı. Hepsine çok teşekkür ediyorum. İlk üçü belirledik. Bornovamızın şarkılarını seçmiş olduk. Kentin yaşamına dair bizim için de büyük bir mutluluk. Sanatın her dalına çok değer veriyoruz. Tiyatromuz da çok iyi işler başarıyor. Kentimizin kültürünü tarihini geçmişini bilirsek daha sağlam bir aidiyet duygusu oluştururuz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.