Onun Mutluluğu, Bizim Utancımız!

Onun Mutluluğu, Bizim Utancımız!
  • 5 Ocak 2016 12:49

Birlik ve Dayanışma Derneği, İzmir’in Torbalı ilçesindeki Suriyeli sığınmacılara 1 TIR dolusu yardım malzemesi dağıttı. Sığınmacı çocukların buz gibi havada ayaklarında terlik bulunması yürekleri sızlattı. Kendisine ayakkabı verilen minik bir Suriyeli sığınmacının mutluluğu objektiflere yansırken, görenlerde buruk bir sevinç yarattı.

Onun Mutluluğu, Bizim Utancımız!

Birlik ve Dayanışma Derneği, Torbalı ilçesinde çadırlarda yaşayan Suriyeli sığınmacıları unutmadı. Bölgeye giden dernek yetkilileri, ihtiyaçları tek tek tespit edip not etti. Araştırmanın ardından malzemeler hazır hale getirilerek TIR’a yüklendi. Sonra bölgeye giden dernek üyeleri, soba, battaniye, yatak, çocuk montu, çizme, bot gibi malzemeleri sığınmacılara dağıttı.

Onun Mutluluğu, Bizim Utancımız!

BUZ GİBİ HAVADA ÇOCUKLARIN AYAKLARINDA TERLİK VARDI
Alanda bazı çocukların dondurucu soğukta ayaklarındaki terlikle dolaştığı görüldü. Ortaya çıkan bu görüntüler yürekleri sızlattı. Yardımları alan aileler ve çocukların sevinçleri dikkat çekti. Bölgede 32 aile olmak üzere toplam 600 kişiye yardım yapıldı.

Birlik ve Dayanışma Derneği Ege Bölge Sorumlusu Levent Topçu, Torbalı’ya yapacakları yardımları artıracaklarını belirterek “Torbalı’da 4 bölgede olan ihtiyaç sahibi sığınmacı kamplarını gördük. Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in teşviki ve desteği ile buralara yardım götürme kararı aldık. Burada gördüğümüz manzara dernek yöneticilerini etkiledi. İzmir’de burayı merkez seçtik. Tüm yardımları buradan toplayıp İzmir’e dağıtacağız. Suriyeli olur, başka yardıma muhtaç aileler olur din, dili ne olursa olsun herkese ulaşmaya devam edeceğiz” dedi.
Yardım yapmak isteyenlerin kendilerine ulaşabileceğini anlatan Topçu, Türkiye’nin dört bir yanından yardım malzemesi geldiğini, bunun da kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Topçu “Facebook üzerinde kurulan bir grubuz ve sosyal ağı yardım amaçlı kullanıyoruz. İnsanların empati yapmalarını istiyoruz. Kimse evini yurdunu bırakıp bilmediği topraklara gelmez. Bu soğuk kış günlerinde onlara yardım elini uzatmalıyız. Tüm herkesi yardım yapmaya çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Füruzan ve Yılmaz Karakoyunlu İzmir’de anılıyor
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.