Onlar “engel” tanımıyor

Onlar “engel” tanımıyor
  • 28 Haziran 2016 08:45

Bayraklı Belediyesi engelliler merkezi üyeleri yıl boyu büyük uğraşlarla yaptıkları el emeği, göz nuru ürünleri görücüye çıkardı. Ahşap boyamadan, cam seramik işlemelere, örgü bez bebekten Türk motiflerinin işlendiği birbirinden güzel el işi göz nuru ürünler sergiye gelenler tarafından tam not aldı.

Engelliler merkezindeki sergi açılışını Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, meclis üyeleri engellilerle birlikte gerçekleştirdi. 23 engelli vatandaş, yıl boyu aldıkları kurslar sonucunda bin 500’e yakın ürün üretti. Bunlar arasından en güzelleri sergiyi hak etti. Ahşap boyamadan, cam seramik işlemelere, örgü bez bebekten Türk motiflerinin işlendiği birbirinden güzel el işi göz nuru eserler ziyaretçiler tarafından tam not aldı. Engelli vatandaşların yaptıkları el işi ürünleri yakından inceleyen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, sergiden beğendiği ürünlerden aldı.

Onlar “engel” tanımıyor

BURADA ARKADAŞLIK, HUZUR, GÜVEN VAR

2012 yılından bu yana kurslara katıldığını belirten Sebat Gövenç, “Burada olmaktan çok memnunuz. Aktif oluyor, güzel vakit geçiriyoruz. Ahşap boyama, lifler yapıyoruz ve bize verilen stantlarla bu ürünleri satarak ekonomimize katkı sağlıyoruz. Başkanımız Hasan Karabağ’a verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.  Engelliler merkezi üyelerinden Aysel Atılgan ise “1 yıldır bu kurslara katılıyorum. Burada aldığımız kurslarla yeni bir meslek kazanıyoruz. Yaptığımız çalışmalar öz güvenimizi artırırken ekonomik anlamda da bizi rahatlatıyor. Özellikle diğer engelli arkadaşlarımızın da Bayraklı Belediyesi Engelliler Merkezine gelerek buradaki imkanlardan yararlanmalarını tavsiye ediyorum. Burada arkadaşlık, huzur, güven ve hayata pozitif bakmak için her şey var” dedi.

TAM DESTEK VERİYORUZ

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, belediye bünyesinde engelliler merkezi oluşturarak bir ilke imza attıklarını belirterek, “Engelli kardeşlerimiz buraya gelerek çeşitli kurslara katılıyorlar. Onların eve kapanmalarına asla izin vermiyoruz, vermeyeceğiz. 3 engelli aracımız var. Onların her türlü derdiyle ilgileniyoruz. Kurs sonunda el emekleri ürünlerini sergiliyorlar. Hepsi birbirinden güzel ürünler. Bunları satarak ev ekonomilerine katkı da sağlıyorlar. Hepsinin eline sağlık” dedi.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay Kiraz'ın köylerinde: Kentimizi birlikte kalkındıracağız
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.