Niyet ettim mutluluğa

  • 27 Nisan 2016 00:01
Niyet ettim mutluluğaKırdılar mı seni …boşver…Sen sus yaradan konuşsun…Gerçekten haksız yere kırdılarsa gönlünü , seni MELEKLER savunsun.Ne beddua et ne de darıl , ne de kalbin yansın…Sen affet ki onlar UTANSIN.
Mevlana der ki ;
Her şey üstüne gelip , seni dayanamayacağın bir noktaya getirdiğinde sakın vazgeçme!..İşte orası kaderinin değişeceği noktadır.Hayat denen bu kısır döngüde onlarca sıkıntı yaşarız , umutlarımız elimizden alınır.Bazen ne yapacağımızı , nasıl düşüneceğimizi şaşırırız.Öfkemiz kimedir bilemeyiz gönlümüz yorgun gözümüz yaşlıdır.Mutluluğun resmini çizmeye çalışırız ama nafile..Peki nasıl mutlu olacağız var mı fikri olan.?
Benim var…
Kalbi yorgun olanın dili keskin olurmuş , ya kalbi yorgunun yanında olmayacaksın yada yanında olduğun kalbi yormayacaksın.Her daim iyiliğe niyet edeceksin , sıkıntıya sabredeceksin, aza kanaat edip hatalarını kabul edeceksin.Varken tasarruf edip nefsinle inat edeceksin.Ben nasıl mı mutlu olmayı keşfettim ?Öncelikle hiç bir duygumu ertelemedim ben.Yaşamak istediğim hiçbir şeyi sonraya bırakmadım.Sonra diye birşeyin olmadığını biliyorum çünkü.Sürekli yarına dair hayaller kurmak , gelmesi mümkün olmayacak hayalleri beklemek bana göre değil.Hedefleriniz olacak ulaşılabilir hedefleriniz.O hedefin hayalini kuracaksın ve ardından ona ulaşmanın yollarını arayacaksın.Kimseden bir şey beklemeyeceksin.İnsanların senin hakkında , hayatın hakkında ne söylediğine çok takılmayacaksın.Sen doğru olduğuna inanıyorsan eğer; bırak kim ne isterse onu desin.Önce kendine inanacaksın , yanında olanı da olmayanı da asla unutmayacaksın.En önemlisi de…Hiç bir zaman büyük konuşmayacaksın;Hayat seni öyle bir noktaya getirir ki,kendini sevdiklerinle savaşırken ,nefret ettiklerinle selamlaşırken bulursun.İnsanlardaki limitlerini tüketmeyeceksin ne kendin, ne de bir başkası için.Gururu bir kenara bırakacaksın.Unutma bütün büyük yanlışların altında GURUR yatar.Son olarak GÜVEN konusunda ki felsefeniz şu olsun ;bir insanın iki yüzünü görmektense , hiç yüzünü görmemeyi tercih edin.
Samimi olun , dili süslü ama yürekleri boş kişilerden olmayın.Sen gönlünü defter yaparsan gelip karalayan çok olur bunu hiç bir zaman unutmayın ve her daim MUTLULUĞA NİYET EDİN..
Sevgi dolu aydınlık yarınlarınız olsun..
Bu haber ilgini çekebilir ->  Konak Belediyesi 2023 Faaliyet Raporu Meclisten Geçti
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. dilek arabikoglu dedi ki:

    Şu dünyada en önemli şey , insan olarak hayatımızı devam ettirebilmek. Bu yolculukta ne güzel ışık oldunuz yazınızla. Ellerinize sağlık.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.