New York Times’ın Seçimi: Çeşme

New York Times’ın Seçimi: Çeşme
  • 9 Ocak 2016 09:30

Amerika Birleşik Devletleri’nde yayın yapan dünyanın en prestijli yayın organlarından The New York Times, okurları için “2016’da Gidilmesi Gereken 52 Yer”in listesini yayınladı. 7 Ocak tarihiyle yayınlanan yazıda, dünyada tarih, kültür, mimari, gastronomi, spor ve doğal güzellikler gibi farklı alanlarda öne çıkan turizm destinasyonları önerildi, “Mutlaka gidin” denildi. Listeye Türkiye’den ise sadece tek bir adres, İzmir’e bağlı Çeşme ilçesi girebildi.

Dünyaca tanınan destinasyonlar
“Dışarıda büyük bir dünya var, o yüzden sizin için daralttık. Antik tapınaklardan kristal sulara; bu yıl ziyaret edilmesi gerekenlerin başında gelen destinasyonlar ” diyerek başlayan yazıda,  Çeşme’nin yanı sıra Fransa’dan Bordo, Birleşik Arap Emirlikleri’nden Abu Dabi, İspanya’dan Barselona, Avustralya’dan Sidney gibi dünyaca tanınan ünlü destinasyonlara da yer verildi. Seçilen bölgelerin öne çıkan özelliklerinden bazılarının detaylı olarak anlatıldığı makalenin Çeşme’yi betimleyen bölümünde ise ilçenin zengin mutfağına geniş yer verildi.

New York Times'ın Seçimi: Çeşme

Yarımada’nın eşsiz tarihi zeytini
Makalenin, Çeşme’yi anlatan bölümü Ege Bölgesi’nde yetişen besinlere yapılan övgülerle başladı. Çeşme’nin zeytin ve sakız ağaçları ile enginar tarlaları ve üzüm bağlarının özel olarak vurgulandığı yazıda, “Yarımada’nın eşsiz tarihi zeytini” gibi kuvvetli cümleler de kullanıldı. Alaçatı’dan ve Alaçatı’da faaliyet gösteren birçok restoran ve otelden servis ettikleri yiyecek ve düzenledikleri farklı etkinlikler anlatılarak bahsedilen yazıda, Çeşme’ye yakın bölgelere de değinilmesinin yanı sıra makalenin son bölümlerine doğru İzmir’in de adına yer verildi.

En çok takip edilen yayınlardan
NY Times’ın günlük tirajının 1 milyon 600 bine ulaşmasının yanı sıra internet ortamında da dünyanın en çok takip edilen yayınlarından olduğunu kaydeden Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, NY Times’ın Çeşme hakkında sıkça çıkardığı haberlerinin yanı sıra 2010 yılında “Dünyada Gidilmesi Gereken 31 Yer” listesinde de ilçeye geniş yer verdiğini hatırlattı. Başkan Muhittin Dalgıç, “Daha önce doğal güzelliklerimizin yanı sıra mimari yapı ve sörfümüzle yer aldığımız listede, şimdi de gurme lezzetlerimizle yer aldık” diye konuştu.

Dört mevsim keşfedilebilir
Çeşme’nin doğal güzellikleri, kültürel ve tarihi zenginlikleri, bitki yapısı ve gurme lezzetleriyle eşine az rastlanır bir coğrafya olduğunu ifade eden Başkan Dalgıç, ilçe hakkındaki övgü ve eleştirilerin kendilerini daha çok çalışmaya yönelttiğini söyledi. İlçenin yaz yoğunluğunun diğer mevsimlere de yayılması için 9 Durak 9 Deneyim tanıtım atağını düzenlediklerini kaydeden Başkan Dalgıç, “Çeşme’nin övgüler yağdırılan bu eşsiz yapısını korumak, kültür kavşağı ve gastronomi merkezi olması özelliklerine dikkat çekerek, dört mevsim yeni deneyimler sunduğunun farkındalığını oluşturmak için çalışıyoruz” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Pehlivan’a Dağ ve Saygılı’dan tebrik ziyareti
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.