NEREDESİN UMUT

  • 25 Mayıs 2016 00:01
NEREDESİN UMUT
Her kışın yüreğinde titreyen bir bahar vardır , her gecenin peçesinin ardında tebessümle bekleyen bir şafak misali.
Umut…Öyle bir duygudur ki , söylendiğinde insana bir çok şey anımsatır.Kimisi limanda gemi beklerken kimisi otobüs bekler.İşte bir umut ya gelirse diye…Ama biz insanoğlu o kadar çok şey bekliyoruz ki hayattan gerçekleşmesi imkansız olan onca isteklerimiz var ki.İstediğimiz bir şey gerçekleşmeyince hemen umudumuzu kaybediveriyoruz.Doğru olan bu mudur sizce?​İnsan umudunu hemen kaybetmeli mi?Elbette o kadar imkansız olan şeyler beklememeliyiz hayattan ama olma olasılığı olan şeyleri , inatla ve sabırla beklemeliyiz.Çünkü küçücük bir umuttur aslında insanı hayata bağlayan.Kimimiz sevgiyi bekler ,kimimiz aşkı ,kimimizde başarıyı ,makam mevki bekleyenimizde vardır zenginliği umut edenimizde..Umut mutluluktan alınan bir bir borç gibidir aslında .Hayatta başarıya ulaşmış insanların tümü umudunu yitirmeyen ondan vazgeçmeyenlerdir .
Hastaları iyileştiren , fakirleri zengin eden ,aşıkları birleştiren , uzaktaki sevgileri yakın eden duygunun adıdır umut.En küçük derdimizde karamsarlığa kapılırız, oysaki şu hayatta bir şeyin bitişi her zaman başka bir şeyin başlamasına sebep olur.Hayat böyle birşeydir işte , bir bakarsın herşey bir anda son bulur , son dediğin an herşey yeniden can bulur.Yitirmeyin hayattan umudunuzu  , cebinde kalmış son anahtar belkide kapını açacaktır nereden biliyorsun?
Gün gelir kaldıramayacağımızı sandığımız sıkıntılar gelir buluverir bizi .Korkularımız başlar, yarınlara dair korkularımız ,hiç bitmeyecek , hiç geçmeyecekmiş gibi hissederiz.Ama biliyormusunuz gözyaşının bile görevi varmış ; Ardından gelecek gülümseme için temizlik yaparmış.Her sıkıntının bir sonu olduğu gibi.Tıpkı gecenin ardından olan sabahlar gibi.Öyle saçma hırslara bırakıveririz ki kendimizi.Ne sevdiklerimizi görür gözümüz , ne de sevenlerimizi.Bırakın anlamsız hırslarınızı…Şu toprak altında çırak ta bir usta da..Çatlak bardaktaki su misali bu hayat…içsende tükeniyor , içmesen de.Önemli olan dolu . dolu hakkını vererek , umut dolu yaşamak.Hayata sımsıkı tutunmak .Var mı hayata söylemek istediklerimiz , hesaplaşmalarımız varmı ? Elbette var. Gelin o halde birlikte seslenelim…
“Ee ‘ si öyle be HAYAT!Senin içinde yuvarlanıp gidiyoruz.Sayende bazen ağlayıp , bazen gülüyoruz.Durup durup kendimize sorular soruyoruz.Cevabını bilsekte bilmemezliğe veriyoruz.Sen nasılsın be HAYAT?Var mı bize oynayaca ğın yeni bir oyun.Varmı bize göstereceğin başka bir yolun..Ya da söyle ne zaman gelecek senin sonun “. Diyelim.
UMUTDUNUZU YİTİRMEDİĞİNİZ YARINLARINIZ OLSUN.SEVGİYLE KALIN.
Bu haber ilgini çekebilir ->  İzmirliler Aşık Veysel’deki Uçurtma Şenliği’nde buluştu
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 4 YORUM
  1. Taylan dedi ki:

    Yazının can alıcı noktası ” öyle saçma hırslara bırakıveririz ki kendimizi.Ne sevdiklerimizi görür gözümüz , ne de sevenlerimizi.Bırakın anlamsız hırslarınızı…” umut ettikleri gerceklesen insanoğlunun yenik düstugu bir noktada bu olsa gerek.umut edene kadar vefadan dostdan bahseden insanoğlu insanlar umutlarının yuzde birine ulasamayaversin dununu unutup sevgiyi dostlugu arkalarinda birakiversin.bunuda ancak insanciklar yapar. Umudunuzu kovalayin onlara ulasin ama bilinki umut ulasmak sevmek sevilmek matematik işi degildir düşunmek ve cevabini bulmak degildir sadece saflığınla gel yeter.Elinize saglik tesekkurler….

  2. dilek arabikoglu dedi ki:

    Bizi hayata bağlayan bağlarımızın anlamını ne güzel ifade etmişsiniz. Ellerinize sağlık.

  3. melek ozkartal ilik dedi ki:

    Sukretmesini bilmezsek hayatta umudumuz hep yarim kalir.umut bazen yildizlar kadar uzak bazende bir nefes kadar yakindir .yeterki edindigimiz umutlarin kiymetini bilelimki yeni umutlarimiz yasam sevincimiz daim olsun.nejla hnm.yine cokk guzel bir konu islemissinz.umutlariniz sevinciniz olsun:-)

  4. hüseyin dedi ki:

    umut bir bebeğin masum yüzünde saklı..umut kuşun kanadın da gizli…yine güzel yazmışsınız..hepimizin umutları farklı…başarılar nejla hanm

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.