Nefes kesen hafta

Nefes kesen hafta
  • 2 Ekim 2016 08:30

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan “İtfaiye Haftası” etkinliklerine, kahraman itfaiyecilerin nefes kesen yangın ve kurtarma tatbikatları damgasını vurdu. Senaryo gereği Körfez’e düşen bir vatandaş denizden kurtarılırken, trafik kazası geçiren ve araçta sıkışan yaralılar güvenli bir şekilde hastaneye sevkedildi; bir binada çıkan yangına da  hızla müdahale edildi. Gündoğdu’da gerçekleştirilen “İtfaiye Spor Oyunları Festivali”nde ise kıyasıya bir yarış vardı.

“İtfaiye Haftası” İzmir’de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerle coşku ve heyecan içinde kutlandı. İnciraltı Demokrasi Meydanı, Bornova Aşık Veysel ve Bostanlı Rekreasyon alanlarında çocuklar için oyun parkurları kurulurken, Alsancak Gündoğdu Meydanı itfaiye erlerinin yeteneklerini gösterdiği yarışmalara sahne oldu. Haftanın en ilgi çeken etkinliklerinden biri de arama, kurtarma tatbikatları oldu. Kahraman itfaiye erlerinin düzenlediği arama, kurtarma ve yangın tatbikatları, izleyicilere heyecanlı dakikalar yaşattı. İtfaiyeciler, Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda senaryo gereği sıkışmalı bir trafik kazasında kurtarma çalışması yaparken, Bayraklı Kızılay Kan Merkezi’nde ise çıkan yangına müdahale etti; Alsancak İskelesi yakınlarında denize düşen vatandaşı kurtardı.

 Nefes kesen hafta

Kahramanlar iş başında

İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında, Bayraklı Kızılay Kan Merkezi binasında izleyenleri heyecanlandıran bir yangın ve kurtarma tatbikatı düzenlendi. Tatbikat senaryosuna göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, Bayraklı Kızılay Kan Merkezi binasından gelen yangın ihbarına 2 merdivenli kurtarma aracı, 2 adet AKS aracı, 1 arozöz aracı, 1 kurtarma aracı ve 1 komuta kontrol aracıyla harekete geçti. Kısa süre içinde olay yerine gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiyecileri yangına hemen müdahale ederken, binanın çatı katında mahsur kalanları kurtarmak için de hızlı bir operasyon başlatıldı. Ekipler, binanın çatı katında yaralı olan vatandaşları merdivenli itfaiye aracıyla alarak başarılı bir şekilde aşağı indirdi. Senaryo gereği yangın paniğiyle pencereden atlayan kişilere ise hava yastığı açılarak müdahale edildi. Du mandan etkilenenlere ilk müdahale olay yerindeki AKS ekipleri tarafından yapıldı. Çevrede toplananların meraklı bakışları arasında görevini tamamlayan itfaiyeciler, İzmirlilere bir kez daha güven verdi.

Gündoğdu’da 4 yaralı kurtarıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı  AKS 110 (Acil Kurtarma ve Sağlık) ekipleri aynı gün Gündoğdu Meydanı’nda başarılı bir tatbikata daha imza attı.  Trafik kazalarında yapılan kurtarma çalışmalarını göstermek, AKS 110 hakkında bilgilendirmek amacıyla düzenlenen tatbikat vatandaşların da büyük ilgisini çekti. Tatbikat sırasında meydanda iki aracın çarpışması sonucu araçlarda sıkışan şoförler ile biri aracın altında kalan, diğeri yola fırlayan iki yaralı AKS 110 ekipleri tarafından kurtarıldı. Yaralılar ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra ambulanslarla hastaneye sevkedildi. Olay yerine hızlı bir şekilde tam donanımlı ve modern araçlarla gelen ve başarılı bir kurtarma operasyonu yapan AKS 110 ekipleri, tatbikatı izleyen İzmirliler’den de tam not aldı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay, Alaçatı Ot Festivali’nin açılışını yaptı

Nefes kesen hafta

Balık adamlar denizde

Senaryo gereği Alsancak İskelesi yakınlarında tekne gezisi sırasında dengesini kaybederek denize düşen vatandaş, AKS 110’un dalgıçları tarafından kurtarıldı. Olayın 110’a bildirilmesinin ardından İnciraltı’nda konuşlanan dalgıçlar, AKS 110 botu ile Alsancak İskele’ye gelerek denize düşen vatandaşı kurtardı. Kurtarma tatbikatı, vatandaşlar tarafından da büyük bir ilgiyle izlendi.

 Heyecan veren festival

“İtfaiye Haftası” etkinlikleri kapsamında Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda “İtfaiye Spor Oyunları Festivali” düzenlendi. İtfaiyeciler 100 metre koşu, tava söndürme, balyoz ile lastik düşürme, motopomp, halat çekme ve koca ayak yarışmasında hünerlerini gösterdiler. Çekişmeli geçen yarışmalar heyecanla izlendi.

 Hızlı ve etkin müdahale

Arama, kurtarma ve sağlık hizmeti veren AKS ekibinin Türkiye’de sadece İzmir İtfaiyesi bünyesinde hizmet verdiğini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri şu bilgileri paylaştı:

“18 grup ve 70 paramedikle 7 gün 24 saat hizmet veriyoruz. Ekiplerimiz İzmir içinde 5 dakikanın altında olay yerine ulaşıp kurtarma işlemine başlamaktadır. Kurtarma araçlarımız, yaralılara ilk sağlık müdahalesini yapacak donanıma sahip. AKS 110’da görevli ekiplerimiz hem kurtarma hem de paramedik eğitimi alıyor. Amacımız en iyi hizmeti en güzel şekilde vererek hayat kurtarmak.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.