Nefes aldıran hizmetler yeniden başladı

Nefes aldıran hizmetler yeniden başladı
  • 7 Haziran 2020 12:15
Gaziemir’de derde derman hizmetler
Koronavirüs salgını nedeniyle bir süredir hizmet vermeyen Gaziemir Belediyesi’nin Kadın Danışma Merkezi’nin, psikolojik danışmanlık ile sağlıklı beslenme ve diyet danışmanlığı hizmetleri tekrar faaliyete başladı.
Kontrollü sosyal hayatın başlamasıyla tekrar faaliyete başlayan belediyenin hizmetleriyle salgın sürecinde zor günler yaşayan yurttaşlara destek verilecek.  Kadın Danışma Merkezi, Psikolojik Danışmanlık Hizmeti kapsamında salgın nedeniyle sıkıntı yaşayan ve günlük hayatın getirdiği stresle baş etmeye çalışanlara uzmanlar destek verecek.
Sağlıklı Beslenme ve Diyet Danışmanlığı kapsamında ise bireylere kilo kontrolü, sağlıklı ve dengeli beslenme konularında destek verilecek. Salgın nedeniyle evlerinde kaldıkları için beslenme alışkanlıkları değişen ve kilo kontrolü konusunda sıkıntı yaşayan yurttaşlara destek verilecek hizmet kapsamında bağışıklık sistemini güçlendirmenin yolları da anlatılacak.
Nefes aldıran hizmetler yeniden başladı
Kadın Danışma Merkezi
Gaziemir Belediyesi, hayattaki yükü her geçen gün artan; fiziksel, psikolojik ve cinsel şiddete uğrayan kadınların sorunlarına Kadın Danışma Merkezi’nde çare buluyor. Merkezde verilen psikolojik ve hukuki danışmanlık hizmetiyle kadınlar sorunlarını aşıyor; çaresizlikten, yalnızlıktan kurtuluyor. Gaziemirli kadınlar, Kadın Danışma Merkezi’nden randevu alarak psikolojik ve hukuki sorunlarının çözümü için sosyal hizmet uzmanı, psikolog ve avukatla ücretsiz görüşebiliyor. Merkeze başvuran kadınlarla önce sosyal hizmet uzmanı görüşüyor. Bu görüşmenin ardından sosyal hizmet uzmanı tarafından yapılan değerlendirme sonucu danışan, psikolog ya da avukata yönlendiriliyor. Danışanlarla yapılan görüşmeler tamamen gizli tutulurken başvuru konularıyla ilgili istatistikler tutuluyor. En çok destek istenen konular, istatistikler ve kadınların doldurduğu hizmet talep formları ile belirlenerek eğitim seminerleri de düzenleniyor. Merkezde görev yapan sosyal hizmet uzmanı ve psikolog tarafından verilen bu eğitimler sayesinde kadınların kişisel gelişimlerine katkı sağlanırken sorularına da cevap bulunuyor.
Kadın Danışma Merkezi’nde verilen hizmetlerden yararlanmak isteyenler 0232 999 0 251-1820 numaralı telefonu arayarak randevu oluşturabilecek.
Diyetisyen Hizmeti
Sağlık Köyü’nde verilen Sağlıklı Beslenme ve Diyet Danışmanlığı Hizmeti  ile Gaziemir’de yaşayan vatandaşların yanlış beslenme alışkanlıkları saptanıyor,  yetersiz ve dengesiz beslenmenin yol açtığı sağlık sorunlarına karşı önlemler alınıyor. Evde Bakım ekibiyle birlikte desteğe ihtiyaç duyan vatandaşları evlerinde tedavi eden diyetisyen, isteyenlere merkezde de danışmanlık hizmet veriyor. Diyetisyen hizmeti kapsamında hastalara özel diyet programları hazırlanıyor, hastalar sürekli takip ediliyor. Çeşitli hastalık durumlarındaki birey ve gruplar için hastalık durumlarına uygun diyetler planlanan diyetisyen hizmeti kapsamında topluma sağlıklı ve ekonomik beslenme yöntemleri konusunda eğitimler de veriyor.
Hafta içi 09.00-17.00 saatleri arasında açık olan Sağlıklı Beslenme ve Diyet Danışmanlığı’ndan yararlanmak isteyenler 0232 999 0 112-1853 numaralı telefonu arayarak randevu alabilecek.
Nefes aldıran hizmetler yeniden başladı
Psikolojik Destek ve Danışmanlık Hizmeti
Pozitif Yaşam Merkezi’nde verilen Psikolojik Destek ve Danışmanlık hizmeti kapsamında vatandaşlar sıkıntılarını anlatıp psikolojik destek alıyor. Hizmet kapsamında Evde Hasta Bakım Ekiplerinin belirlediği yurttaşlar ile merkeze gelip destek isteyen kişilere psikolojik destek veriliyor. Çocuk-ergen görüşmelerinin yapıldığı merkezde yararlı olduğu düşünülen grup seansları da yapılıyor. Aynı problemi yaşayan ve tek başına çözemeyen çocuk-ergenler bir gruba toplanarak model alma çalışmaları uygulanıyor. Uzun vadede yaşama pozitif pencereden bakan bir toplum yaratılmasını amaçlanan bu hizmetten herkes ücretsiz yararlanabiliyor. Psikologla görüşüp destek almak isteyenlere 0232 999 0 112- 1856 numaralı telefondan randevu veriliyor.
Bu haber ilgini çekebilir ->  Filiz Ceritoğlu Sengel: Benim Hedefim Efes Selçuk!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.