NECATİ BAHÇECİ: TAKUNYA GERİDE Mİ KALDI?

Necati Bahçeci

Gsm ; 0 505 545 44 33
  • 24 Ekim 2021 10:33

NECATİ BAHÇECİ: TAKUNYA GERİDE Mİ KALDI?İzmir Büyükşehir eski Belediye Başkanı Dr. Burhan Özfatura, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında gerek yazılarında gerekse söyleşilerde, övgü dolu cümleler kurar.
Kılıçdaroğlu bu gelişinde Özfatura’yı evinde ziyaret etti. Beklenmedik bu sürpriz ziyaret hem şaşırttı hem de tepkilere neden oldu.
Bugüne kadar sağ partilerde siyaset yapan, muhafazakar söylemleri sebebiyle belediye başkanlığı döneminde ‘Takunyalı’ olarak solcular tarafından eleştirilen Burhan bey, bir taraftan görevini yaparken, diğer taraftan muhaliflerince yürütülen kampanyalara cevap vermek durumunda kalıyordu.
Özfatura’dan sonra da İzmir’de sağ bir aday seçim kazanamadı. Fakat gelinen noktada kendini partiler üstü gören Burhan Özfatura, AK Parti’yi sürekli eleştirirken, muhaliflerine güzellemeler yapmayı ihmal etmiyordu. Anlaşılan takunya geride kalmış, dün unutulmuş, bu ziyaret “kardeşin kardeşe ziyareti olarak görülmeli” noktasına gelmiş.
Bu ziyaretin amacını açıklamama gerek yok. CHP için iktidar yolunda bu tür şeyler olmalıydı. Ancak, ziyaret haberi sosyal medyaya düşünce gördüm ki; iki mahalle de memnun değil. Parti lideri ve eski başkanın bu yakınlaşmasını sert bir şekilde eleştirenlere bakınca “Daha neler göreceğiz?” diyor insan.

BAKANI BAKANA ŞİKAYET ETMİŞ. NEDEN ACABA?

Yeni öğrendim. Mevzu biraz eski ama olsun.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin İzmir ziyaretinde İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı şikayet etmiş. Taleplerde bulunmuş. Oda’ya ait üniversitenin anlaştığı hastaneye onay vermeyeceğini söyleyen Bakan Koca hastane inşaatının biran önce yapılmasını istemiş. Bunun üzerine inşaatın devam ettiğini ama mali sıkıntı olduğunu söyleyen Özgener, tıp fakültesi ile ilgili sıkıntı yaşamamak ve mali problemi aşmak için yardım istediği Bakan Pakdemirli ise, “Sağlık Bakanımızın bir bildiği vardır” diyerek pek üzerinde durmamış. Neden acaba?
Yeni bir gelişme varsa Ticaret Odası’nın açıklamalarını yayınlamak isterim.

İYİ PARTİLİ ÇIRAY’DAN SOYER’E “ASLİ GÖREVİNİ YAP”

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray,” Sabaha karşı bir kokuyla midem bulanarak uyanmak istemiyorum.” sözü ile İBB Tunç Soyer’e gönderme yaparken, Millet İttifakı’nı zedeleyecek cümleleri de seçerek kullandığını söylüyor. Oysa cümle açık açık CHP’li Başkana aba altından sopa göstermek.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı

Tarım, yurt sorunlarının yedek ama, şehirciliğin asli görev olduğunu vurgulayan Çıray, İzmir’in gecekondu havasından kurtulamadığından da dert yanıyor. 12 Eylül ihtilalinin MHP savcısı babası Nurettin Soyer’in ülkücülere açtığı davalar yüzünden Tunç Soyer’e karşı yapılan eleştirileri seçim döneminde göğüsleyen İYİ Partili Çıray’ın, 2.5 yıllık belediye icraatlarına yönelttiği eleştirilere bakınca kredinin bittiğini görüyorum. CHP’nin başarılı olamaması durumunda yetkilerinin olmadığı için sorumluluklarının da olamayacağını savunan Aytun Çıray, 2024 yerel seçimleri için neyin sinyalini veriyor?

Aklıma sevgili Abdullah Polat’ın bu sitede köşesine taşıdığı yazı aklıma geldi;” İzmir Büyükşehir İYİ Parti’ye verilecek

Bunu yalanlayan çıkmadı. Acaba, Çıray’ın bu çıkışı ile taşlar bu sava göre mi diziliyor?

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.