‘NASRETTİN HOCA’ ÇOCUKLARLA BULUŞACAK

‘NASRETTİN HOCA’ ÇOCUKLARLA BULUŞACAK
  • 20 Ocak 2020 10:56

 

İzmir Çevre yolu kenarındaki binanın, çocuklara yönelik bilim, teknoloji, kültür ve sanat merkezi olması için ihale süreci tamamlandı.

Karabağlar Belediyesi, İzmir’in simgelerinden biri haline gelen Nasrettin Hoca Heykeli’ni “Uzundere Nasrettin Hoca Çocuk, Bilim, Teknoloji, Kültür ve Sanat Merkezi Projesi”  adıyla kente kazandıracak. İhale süreci tamamlanan ve 2 bin metrekare kapalı alanı bulunan heykel, çocukların eğlenirken öğrenebilecekleri görsel, işitsel altyapıya, kütüphaneye ve amfiye sahip olacak. Ayrıca atölye çalışmalarıyla çocukların hayal güçlerinin, el becerilerinin geliştirilmesi; bilim ve doğayı daha fazla tanımaları sağlanacak.

İzmir Güney Çevreyolu’nun kenarında ve Uzundere Rekreasyon Alanı’nda bulunan Nasrettin Hoca Heykeli, yakın bir zamanda çocukların buluşma noktası olacak. Yaz aylarında binlerce kişinin akın ettiği Aqua Yaşam Yüzme Havuzları’nın da yanı başında yer alan bina, bölgenin çekim merkezine dönüşmesinde etkin bir rol üstlenecek. Karabağlar Belediyesi, merkezin yapım ihalesini geçen günlerde tamamlayarak kazanan firmayla sözleşme imzaladı.

‘NASRETTİN HOCA’ ÇOCUKLARLA BULUŞACAK

EĞLENEREK ÖĞRENECEKLER!

Uzundere Nasrettin Hoca Çocuk, Bilim, Teknoloji, Kültür ve Sanat Merkezi, hızlı ve çarpık kentleşmeden olumsuz etkilenen çocuklar için önemli bir sığınak olacak. Çocuklar bu merkezde fiziksel aktivitelerin yanı sıra, yaratıcı düşünme, araştırma, keşfetme ve öğrenme üzerine bir çok alternatifle karşılaşacak. Ayrıca merkez barındırdığı ortak kullanım alanlarıyla, ebeveynler, öğretmenler ve okullar için de cazip olacak. 2 katlı merkezde, çok işlevli salon, amfi, ofisler, interaktif atölyeler, çocuk kütüphanesi, okuma atölyesi, kafeterya, teras ve ebeveyn salonu bulunacak. Müzik-ritim, çizim-boyama, kes-yapıştır, yerleştirme sanatı (enstalasyon), bilim ve teknoloji, doğa ve çevre atölyeleri, çocukların gelişimine katkı koyacak. Ayrıca Nasrettin Hoca Sahnesi’nde çocuklar, tiyatrodan kuklaya, baleden müziğe kadar bir çok sanat dalıyla tanışma olanağı bulacak.

‘NASRETTİN HOCA’ ÇOCUKLARLA BULUŞACAK

ÖZELLİKLE OKULLAR!

Karabağlar Belediyesi, 2 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak projenin yaşama geçirilmesi için İzmir Kalkınma Ajansı’ndan (İZKA) 1 milyon lira destek almaya hak kazanmıştı. Nasrettin Hoca’nın çocukların çok sevdiği simgelerden biri olduğunu vurgulayan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Göreve geldikten sonra heykeli nasıl değerlendirebiliriz noktasında arayışlarımız oldu. Sonuçta Nasrettin Hoca bu toplumun değeri ve çocuklar onu çok seviyor. Biz de Uzundere Nasrettin Hoca Çocuk, Bilim, Teknoloji, Kültür ve Sanat Merkezi Projesi’ni yapmak için harekete geçtik. İZKA da projemizi beğenerek destek olma kararı aldı” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Genç Başkan’dan Eğitime Tam Destek

Uzundere Rekreasyon Alanı’nın yaklaşık 230 dönüm olduğunu, 4 katlı heykel binasının da 2 bin metrekarelik kapalı alan barındırdığını belirten Başkan Selvitopu, “İçi kullanılır hale geldikten sonra özellikle eğitim gören çocukların büyük ilgisini çekeceğini düşünüyoruz. Bütün ilköğretim okullarındaki çocuklar orayı ziyaret edecektir.  Güzel bir proje ortaya çıkacak” diye konuştu.

  ‘NASRETTİN HOCA’ ÇOCUKLARLA BULUŞACAK

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.