Narlıdere’ye yağmur yağdı; böyle oldu

Narlıdere’ye yağmur yağdı; böyle oldu
  • 10 Kasım 2016 13:46

İzmir’de, Narlıdere Belediyesi’nin Yaşar Kemal’in adının verildiği rekreasyon alanının çevresindeki yamaçları yeşillendirme çalışmasında kullandığı yöntemin boya mı yoksa ‘Hydroseeding’ uygulaması mı olduğu tartışmaları sürüyor. Dün akşam yağan yağmurun ardından ise yeşillendirme çalışması yapılan alandaki alanda deforme olduğu göze çarptı.

Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi adı verilen ve geçttiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açılışını yaptığı alanda yerel ve ulusal medyada gündeme gelen “boyama mı hidroseeding uygulaması mı” tartışması bu fotoğraflardan sonra daha da tartışılacak gibi görünüyor.

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, konu hakkında “Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi Projesi fiziki olarak zor şartlar altında gerçekleştirilen bir projedir. 87 derecelik şevlerin söz konusu olduğu alanda yeşillendirme, ağaç ve çim ekimi yapılmaktadır. Böylesi kayalık ve dik alanlarda tüm dünyada uygulanan ‘Hydroseeding’ sistemi Yaşar Kemal kültür ve Sanat Vadisi Projesi’nde de uygulanmıştır” açıklaması yapmıştı.

Ayrıca Narlıdereli vatandaşlar yağan yağmurdan sonra bazı kısımları yeşil rengini kaybeden bu alanda yeniden çim çıkıp çıkmayacağını da merak ediyor.

İŞTE O FOTOĞRAFLAR

Narlıdere'ye yağmur yağdı; böyle oldu

Narlıdere'ye yağmur yağdı; böyle oldu

Narlıdere'ye yağmur yağdı; böyle oldu

Narlıdere'ye yağmur yağdı; böyle oldu

Kaynak; Medya Ege

Bu haber ilgini çekebilir ->  Cemil Tugay’dan İZDOĞA’ya kritik atama
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.