Narlıdere’de dönüşüm başlıyor

Narlıdere’de dönüşüm başlıyor
  • 23 Ekim 2019 14:26

Abdullah Polat ile Manşet programının konuğu olan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Narlıdere’de dönüşümün başladığını, şehrin çekim merkezi olma konusunda önemli çalışmalar gerçekleştireceklerini söyledi.

 

Göreve geldiği günden itibaren Narlıdere için ihtiyaç duyulan çalışmalara başladıklarını bu sayede bölgeyi çekim merkezi haline getireceklerini belirten Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Aşırı betonlaşma, AVM türü yapılar, fabrika, ofis binaları olmayacak. Sokakları iyileştireceğiz. İki yıl sonra Konak’tan metroya binip Narlıdere sokaklarını gezelim diyeceksiniz. Dolayısıyla orada bir ekonomi oluşacak” dedi. Narlıdere sokaklarını engellilere, yaşlılara, çocuklara, tüm Narlıdere sakinlerine bisiklet yolu, yürüyüş yolu, alışveriş sokakları, yeme içme alanları ve meydanlarıyla uygun haline getirmeye başladıklarını ifade eden Başkan Engin, ilk defa Kentsel Tasarım Birimi kurduklarını söyledi. Bölgede iyileştirme çalışmaları yaparak birçok yeniliğe imza attıklarına dikkat çeken Engin, “Atatürk Kültür Merkezi’ni yeniliyoruz. Tenis kulübü kuracağız Sahilevleri’nde. İlk defa çocuk senfoni orkestrası kurduk. Yelken kulübü kuruyoruz. Narlıdere’yi çekim merkezi haline getireceğiz. Önümüzdeki beş yılda plansız bir alan kalmayacak, gecekondular dönüşecek. Sadece konutları değil, insanların yaşamlarını da ekonomik ve sosyal anlamda dönüştüreceğiz. Çevreci bir belediye olmak istiyoruz. İzmir’in en yeşil ilçelerinden biri Narlıdere ama bu yeterli değil. Şimdiden tedbir almalıyız. 500’e yakın çam ağacı diktik. Her hafta yapmaya devam ediyoruz. Bir şehir yeşilse, temizse, güvenliyse, huzurluysa, orada oturan insanlar eğitim sağlık, barınma, güvenlik, kültür, sanat, spor, alışveriş, yeme içme ihtiyaçlarını karşılıyorsa o şehir yükselen şehirdir” diye konuştu.

 

Terra Madre hedefi

Önümüzdeki beş yılda Narlıdere’de bütün çevre ilçelerin yararlanacağı, ziyaret edeceği meydanlar, yeşil alanlar yaratacaklarını söyleyen Başkan Engin, “Önümüzdeki süreçte Narlıdere’yi Terra Madre’ye hazırlamak istiyoruz. Butik oteller, kafeler, restoranlar açacağız. Büyük bir ekonomi yaratmak istiyoruz. Bine yakın kadını birkaç yıl içinde eğitip Slow Food çalışmalarına, hijyen, sağlıklı, yerel, hafif gıda üretimine girişimci yapacağız. Kadınlar meslek sahibi olup sosyal yaşama katılacaklar, ekonomik bağımsızlıklarını elde edecekler. Bu kapsamda ilk kreşimizi açtık, beş yılda beş kreş açmayı hedefliyoruz. Tabii eğer ihtiyaç ve talep olursa… Çok şey yapmayacağız belki ama en iyisini ve en gerekli olanları yapacağız. Tüm çalışmalarımızı yaparken çok para harcamadan, israf yapmadan, ihtiyaçları gözeterek, büyük dönüş alacağımız projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  23 Nisan Karşıyaka’da coşkuyla kutlandı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.