Narlıdere’de Cumhuriyet coşkusu

Narlıdere’de Cumhuriyet coşkusu
  • 29 Ekim 2019 14:05

Cumhuriyet Bayramı’nın 96’ncı yıldönümü, Narlıdere’de de farklı etkinliklerle kutlandı. Önce Ata’nın sonra da şehitlerin huzuruna çıkan Narlıdereliler, düzenlenen kortejle Cumhuriyet coşkusunu yaşadı. Başkan Ali Engin “Cumhuriyetimize ve Atatürk devrimlerine sonsuza kadar sahip çıkacağız” dedi.

Narlıdere’de Cumhuriyet coşkusu

HER EVE TÜRK BAYRAĞI
Narlıdere’deki Cumhuriyet kutlamaları Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanı’ndaki çelenk koyma töreni ile başladı. Kaymakam Süleyman Hurrem Aksoy, Belediye Başkanı Ali Engin, İstihkam Albay Mehmet Sabri Şen, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve Narlıdereliler katıldı. Törende, öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler sunuldu. Bayram dolayısıyla Narlıdere’deki bin 500 esnaf ve eve Türk Bayrağı hediye edildi.

Narlıdere’de Cumhuriyet coşkusu

ŞEHİTLERİN HUZURUNDA
Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından tüm okulların ve vatandaşların katılımı ile Demokrasi Meydanı’ndan Narlıdere Şehitliği’ne kortej düzenlendi. Duaların ardından, şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.

 

Narlıdere’de Cumhuriyet coşkusu

“SONSUZA DEK SAHİP ÇIKACAĞIZ”
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin “Cumhuriyet bir aydınlanma projesidir. Paramparça edilen bir ülke için yakılan umut ateşi ve bütün ezilen halklara örnek olmuş, ilham vermiş, yol göstermiş bir insanlık mucizesidir. Biz o mucizeyi yaratanların çocuklarıyız. Bu ülkede, Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacak aydınlık insanlar var. Atamıza ve emanetine sonsuza kadar sahip çıkacağımıza söz veriyoruz.  İzmir’in ve Narlıdere’nin aydınlık ateşiyle, bu ülkeye umut saçmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Soyer: “Yaptığımız her şey en çok gençler için”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.