MYK başladı… Hangi isimler yeniden masaya gelecek?

MYK başladı… Hangi isimler yeniden masaya gelecek?
  • 2 Şubat 2019 13:20

CHP’de 27 Ocak’ta gerçekleşen MYK ve PM toplantıları sonrası adaylıkları belirlenmeyen İzmir’in Bayraklı ve Buca ilçeleri bugün toplanacak olan PM toplantısında belirlenecek.

CHP’nin son MYK ve PM toplantılarında isimleri MYK’dan geçmesine karşın PM’de onaylanmayan Bayraklı ve Buca adayları için kıran kırana bir mücadele verildiği belirtiliyor.

27 Ocak’taki MYK’da Bayraklı’da Cevat Durak, Buca’da ise Aydoğan Hepdemirgil isimleri çıkmış ancak her iki isim de PM’de veto edilmişti. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında MYK toplantısı başladı. Öğleden sonra 14.00’te toplanması beklenen PM toplantısında, iki ismin yerine kimlerin olacağı ele alınacak.

KILIÇDAROĞLU DURAK İSMİ İÇİN ISRAR EDEBİLİR

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun PM toplantısında yeniden değerlendirilecek olan iki ilçeden biri olan Bayraklı’da Cevat Durak isminde ısrar edebileceği belirtilirken, adı Bayraklı adaylığı için geçen Erdal Aksünger’in PM’yi kilitlediği belirtiliyor. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Aksünger’i destekleyenleri aşmak için PM’den aday belirleme yetkisini isteyebileceği ve Cevat Durak ismini aday olarak gösterebileceği kaydediliyor. Öte yandan Bayraklı için masada Durak ve Aksünger dışında üçüncü bir formül olarak başka bir ismin de aday olarak gösterilebileceği konuşuluyor.

BUCA’DA PİRİŞTİNA KULİS YAPIYOR, ALİ HIDIR ULUDAĞ, SUAT NEZİR İSİMLERİ MASADA

Bugün PM’de ele alınacak olan bir diğer ilçe ise Buca olacak. 27 Ocak’taki toplantılarda mevcut başkan Levent Piriştina yerine Aydoğan Hepdemirgil ismi önerilmiş ancak bu isim de PM’den geçmemişti. Piriştina’nın tekrar aday gösterilebileceği gelen bilgiler arasında.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Ödemiş’te 23 Nisan coşkusu
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.