MÜZELER GENEL MÜDÜRÜ FOÇA’YI ZİYARET ETTİ

MÜZELER GENEL MÜDÜRÜ FOÇA’YI ZİYARET ETTİ
  • 10 Nisan 2021 19:01

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı ve İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Deniz Durdu’yu başkanlık makamında ağırladı. Görüşmenin ardından ilçede bulunan bazı arkeolojik alanlarda incelemeler gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilgili paydaşlarla birlikte binlerce yıllık geçmişe sahip Foça’nın kültür turizminde de hak ettiği yeri alması ve UNESCO Dünya Mirası unvanı kazanması için çalışmaya ettiklerini belirten Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz; ‘‘Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Sayın Gökhan Yazgı ve İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Sayın Deniz Durdu ile Antik Phokaia Kenti kazı alanı ve arkeolojik alanlarda incelemeler yaparak kültürel varlıklarımızdan en yüksek faydayı sağlayabilme olanaklarımızı değerlendirdik. İlçemize mutlaka kazandırmak istediğimiz Müze ve tarihi alanlarımızdaki düzenlemeler için görüşlerimizi ilettik.’’ dedi.MÜZELER GENEL MÜDÜRÜ FOÇA’YI ZİYARET ETTİ

Arkeolojik alanların teknik özellikleri hakkından Arkeologlardan detaylı bilgiler alan Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı, Antik Phokaia’dan günümüze farklı uygarlıklara ev sahipliği yapmış, birçok tarihi zenginliğe sahip Foça için ellerinden gelen özeni göstereceklerini belirtti.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Menemen Belediyesi'nden Ücretsiz Bir Eğitim Yuvası Daha
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.