Moroğlu’ndan Yüksel değerlendirmesi

Moroğlu’ndan Yüksel değerlendirmesi
  • 12 Ağustos 2016 08:35
TÜRKİYE’Yİ KARANLIKLARDAN AYDINLIK GÜNLERE KAVUŞTURMAK İÇİN, DARBELERİ, DİKTA GİRİŞİMLERİNİ, GERİCİLİĞİ TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNE ATMAK İÇİN, CHP İKTİDARI İÇİN OMUZ OMUZA ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ. YORULMAK YOK! ÖZGÜR BİR TÜRKİYE İÇİN MÜCADELEYE DEVAM
24. dönem İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Mustafa Moroğlu, İl Başkanı Alaattin Yüksel’in istifasını değerlendirdi. CHP’ye bugüne kadarki hizmetleri için Yüksel’e teşekkür eden Moroğlu, yeni İl Başkanı Asuman Ali Güven’e ve İl Yönetimine de başarılar diledi. “Türkiye’nin yangın yerine döndüğü çok zor günlerden geçtiğimiz böyle bir dönemde, Partimizde hiçbir sorun, sıkıntı olmadan yeni İl Başkanının seçilmesi büyük bir sorumluluk örneği, Siyasi ahlak ve olgunluktur” ifadelerini kullanan Moroğlu, “Türkiye’yi karanlıklardan aydınlık günlere kavuşturmak için, Darbeleri, Dikta girişimlerini, gericiliği tarihin çöplüğüne atmak için, CHP İktidarı için omuz omuza örgütlü mücadelemizi sürdüreceğiz. Yorulmak yok! Özgür bir Türkiye için Mücadeleye devam..” dedi.
CHP Parti Meclisi Üyesi Mustafa Moroğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi; 
“İzmir İl Başkanımız Sayın Alaattin Yüksel, yaşamını CHP’ye adamış, ömrü boyunca Gençlik kollarından başlayarak Partimizin her kademesinde başarıyla ülkemize ve İzmir’imize hizmet etmiştir. İl Başkanımız Alaattin Yüksel’in istifasından elbette herkes gibi ben de üzüntü duydum.
Sayın Yüksel, 2002-2004 yıllarında İl Başkanlığı yapmış, İzmir’in bugünkü konumuna gelmesinde önemi yadsınamayacak başarılara imza atmıştır. Geçmişte Genel Başkan Yardımcımız olarak, 24. Dönemde İzmir Milletvekilimiz olarak, İzmir’imizin, örgütümüzün sesi olmuştur. 20 Aralık 2015’te İzmir İl Başkanlığına seçilen ve bugüne kadar bu görevi layıkıyla yerine getiren Sayın Alaattin Yüksel, bu görevi sırasında Türkiye’nin içinde bulunduğu zor koşullarda AKP İktidarının özgürlükleri kısıtlayıcı, baskıcı, Demokrasiyi ve Cumhuriyet değerlerini yok sayan, Barış yerine Savaşı dayatan, ülkede kutuplaşmayı arttıran, sendika ve emek düşmanı söylem ve uygulamalarına karşı İzmir’de CHP Örgütümüze önderlik ederek barışın, özgürlüğün, demokrasinin sesini yükseltmiş, Örgütümüzün mücadelesinde en önde yer almıştır.
5 Mayıs’ta İzmir İl örgütümüzce düzenlenen ve binlerce İzmirlinin katıldığı Laiklik İçin İnsan Zinciri etkinliği ile Cumhuriyet değerlerine Özgür İzmir ruhuyla sahip çıkıldı. 15 Temmuz darbe girişimi ardından Darbelere ve her türlü dikta girişimine karşı Demokrasi ve özgürlükler için büyük mücadeleler verildi. İl Örgütümüzün 4 Ağustos’ta düzenlediği Demokrasi ve Cumhuriyet Mitinginde, Yüzbinlerce yurttaşımız özgürlüklerine, demokrasiye, Laik Cumhuriyetimize sahip çıktı. Partimizin Gençlik Kolları, kadın Kolları, İlçe Örgütlerimizde birlik, beraberlik ve dayanışmanın en güzel örneklerini yaşadık.
Son 8 Ayda İl Başkanımız olan Sayın Alaattin Yüksel’e partimize, örgütümüze ve kentimize fedakârca hizmetleri için teşekkür ediyor, bundan sonra da Türkiye’nin Çağdaşlaşması, Partimizin iktidara gelmesi, demokrasinin gelişmesi için bilgi birikimi ve Siyasi tecrübelerini Örgütümüzden ve İzmir’den esirgemeyeceğini biliyorum.
İzmir İl Başkanımız Sayın Yüksel’in İstifasının ardından İl Yönetimimiz, Partimizin tüzük ve yönetmelikleri gereği Yönetim Kurulu toplantısını yaparak yeni İl Başkanını kendi içinden seçmiştir. Türkiye’nin yangın yerine döndüğü çok zor günlerden geçtiğimiz böyle bir dönemde, Partimizde hiçbir sorun, sıkıntı olmadan yeni İl Başkanının seçilmesi büyük bir sorumluluk örneği, Siyasi ahlak ve olgunluktur. İl Yönetimimize, örgütümüzde birlik beraberliğin en güzel örneğini gösteren bu başarısı nedeniyle teşekkür ediyor; Sayın Asuman Ali Güven ile birlikte parti sorumluluğu içinde çalışacaklarına inanıyorum.  İl Başkanlığına seçilen Sayın Asuman Ali Güven’e ve İl Yönetim Kurulumuza başarılar diliyorum.
Türkiye’yi karanlıklardan aydınlık günlere kavuşturmak için, Darbeleri, Dikta girişimlerini, gericiliği tarihin çöplüğüne atmak için, CHP İktidarı için omuz omuza örgütlü mücadelemizi sürdüreceğiz. Yorulmak yok! Özgür bir Türkiye için Mücadeleye devam”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Önal, haftanın ilk mesaisine şantiyelerden başladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.