“MOBBİNG”İN ADRESİ KARABAĞLAR!

“MOBBİNG”İN ADRESİ KARABAĞLAR!
  • 29 Eylül 2016 11:28

Çalışanların son dönemdeki en büyük kabusu olan mobbing (işyerinde psikoljik baskı) Karabağlar Belediyesi’nde adeta rutin işlem oldu. Özellikle geçmiş dönemden gelen personele karşı başlatılan bazı uygulamalar personeli isyan seviyesine getirdi.

Son dönemlerde çalışanla tarafından sıkça dile getirilen ve iş mahkemelerinde en çok gündem maddesi olan mobbing Karabağlar Belediyesi çalışanlarının kabusu oldu. 2014 Yerel seçimleri sonrası göreve seçilen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun göreve gelmesinin ardından ilk olarak önceki Başkan Sıtkı Kürüm döneminde yetkili görevde yer alan isimlerin görevden alınıp sürgün tabir edilen yerlere gönderilmesi ile başlayan mobbing ardından diğer personele sıçradı. Karabağlar Belediyesi ayrılmadan önce de Konak Belediyesi’nde bile masabaşı tabir edilen görevlerde çalışan ve birimlerindeki konularda uzman olan isimlerin “ilkokul mezunu” denilerek Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne gönderildi.

TUTANAK TEHDİDİ!    

Bu sürgünlerin ardından görev yeri değiştirilenlere karşı çalışma şartları ağırlaştırılarak baskı başlatan yeni yönetim “tutanak tutma tehdidi” ile de yıldırma çalışmalarını başlattı. Öğle mesaisinin yada mesai bitimine dakikalar kala teftiş ile devam eden bu baskıların ardından yeni yönetime yakın isimler tarafından personele, “Yanlış yaparsanız tutanak tutulur. 3 tutanak ile işten tazminatsız atılırsınız” şeklinde söylemlerle baskı daha da arttırıldı. Bunun dışında yeni görevlendirmeler ile atanan bazı personeller eskilere yönelik şikayetler ve gerekçelerle yıldırmaya yönelik yeni yöntemler denenmeye başladı. Bu baskılardan dolayı bazı birimlerde neredeyse yumruk yumruğa kavga etme pozisyonuna gelindi.

ETNİK AYRIMCILIK

Karabağlar Belediyesi’nde itiraz edilen bir diğer konu ise “Etnik Ayrımcılık”. Özellikle Karabağlar’da iktidar olan CHP Kulislerinde bu iddia sıkça dillendirilmeye başlandı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun belediye içinde etnik ayrımcılığa gittiği ve yetkili görevler ile personel üzerinde baskı uygulayan bazı kontrolleri özellikle etnik kökenine göre belirlendiği konuşuluyor. Bu iddialar artık parti kulislerini aşıp sosyal medya üzerinden tüm İzmir’e yayıldı. Bu konuda belediye üst yönetiminin cevap vermemesi ise “Susmak onaylamaktır” şeklinde yorumlanıyor.

Mobbing Nedir?

Mobbing kavramının tanımı Vikipedia’ya göre şöyle;

“Mobbing, bir grup insanın, bir kimseye veya başka bir gruba sosyal kabadayılık yapması. Latince kökenli sözcük; psikolojik şiddet, baskı, kuşatma, taciz, rahatsız etme veya sıkıntı vermek anlamlarına gelir. En iyi ifade eden anlamıyla yıldırma veya iş yerinde psikolojik terör anlamlarıdır. Özellikle hiyerarşik yapılanmış gruplarda ve kontrolün zayıf olduğu örgütlerde, gücü elinde bulunduran kişinin ya da grubun, diğerlerine psikolojik yollardan, uzun süreli sistematik baskı uygulamasıdır.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Karşıyaka’yı 23 Nisan coşkusu saracak!

Kaynak: Medya Ege

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.