Minik Yüzücüler Buca’da Buluştu

Minik Yüzücüler Buca’da Buluştu
  • 18 Ocak 2016 10:56

Yüzme bilmeyen çocuğumuz kalmayacak’ sloganıyla ilçedeki 12 bin 500 çocuğa yaz ayı boyunca ücretsiz yüzme eğitimi veren Buca Belediyesi, bu kez İzmir’in minik sporcularını Buca’da ağırladı. Bu yıl ilki düzenlenen Yüzme Şenliği’ne İzmir’in 10 kulübünden 151 minik sporcu katıldı. Çocuklara sporu sevdirmek ve minik sporculara tecrübe kazandırmak adına düzenlenen şenlikte minikler, 50 metre serbest, sırtüstü, kurbağalama ve 4×50 serbest bayrak yarışmalarında kıyasıya yarıştı. Yarışları heyecanla izleyen aileler de miniklere alkış ve tezahüratları ile destek oldu. Yüzme Şenliği’ne katılan tüm sporculara katılım sertifikası verilirken, dereceye giren miniklere madalya ve sertifika verildi.

Minik Yüzücüler Buca'da Buluştu

ONLAR GÖNÜLLERİN ŞAMPİYONU

Kıyasıya geçen yarışmalarda 50 metre serbest 8 yaş kızlar kategorisinde Duru Çakanşimşek birinci, Şimal Agüner ikinci, Defne Çelik üçüncü olurken, 9 yaş kızlar kategorisinde Halenur Budak birinci, Hasibe Doğa Yılmaz ikinci ve Elif Su Kesici üçüncü oldu. 50 metre serbest 8 yaş erkekler kategorisinde Yiğiter Tutarlar birinci, Efe Uzun ikinci, Çınar Çelik üçüncü olurken 9 yaş kategorisinde birinci Can Karasu, ikinci Arseniy Doğukan Karakol ve üçüncü Hasan Yiğit Akdağ oldu. 50 metre kurbağalama 8 yaş kızlar kategorisinde birinci Şimal Akgüner, ikinci Berrak E. Küçükkaya ve Duru Çakanşimşek de üçüncü olma başarısı gösterirken, 9 yaş kategorisinde ise Halenur Budak birinci, Zeynep İlkem Korkmaz ikinci ve Duru Pınar da üçüncü oldu. 50 metre kurbağalama 8 yaş erkekler kategorisinde Yiğiter Tutarlar birinci, Umut Deniz Sönmez ikinci ve Deniz Düzgün Doğan üçüncü olurken, 9 yaş kategorisinde de Tomris Buğrahan Apaydın birinci, Arseniy Doğukan Karakol ikinci, Can Karasu da üçüncü oldu. 50 metre sırt 8 yaş kızlar kategorisinde Şimal Akgüner birinci, Ada Altan ikinci ve Azra Tekin üçüncü olurken 9 yaş kategorisinde ise Halenur Budak birinci, Zeynep İlkem Korkmaz ikinci ve Duru Pınar da üçüncü oldu. 50 metre sırt 8 yaş erkekler kategorisinde Yiğiter Tutarlar birinci, Doruk Kaan Levent ikinci ve Umut Deniz Sönmez üçüncülüğü elde ederken 9 yaş kategorisinde de birinci Can Karasu, ikinci Ege Yavuzırmak ve üçüncüde Hasan Yiğit Akdağ oldu.

Şenliğin son ve en heyecanlı yarışması ise 4×50 metre bayrak yarışı oldu. Bayrak yarışında kızlarda Rota Koleji Spor Kulübü birinci, Alsancak Su Sporları Kulübü ikinci ve Işıkkent Spor Kulübü de üçüncü oldu. Erkekler kategorisinde ise yine Rota Koleji Spor Kulübü ipi göğüslerken ikinci Şavkar Spor Kulübü ve üçüncü de Işıkkent Spor Kulübü oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.