MİMARLIK ADINA EN KÖTÜ SEZONU YAŞIYORUZ

MİMARLIK ADINA EN KÖTÜ SEZONU YAŞIYORUZ
  • 4 Eylül 2019 15:21

27. Dönem İzmir Milletvekili Bedri Serter, Mimarlar Odası İzmir Şubesi’ni ziyaret etti.

Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Alpaslan ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Serter, İzmir’in sorun ve beklentilerini Başkentte takip edebilmek için yoğun diyalog içerisinde olma arzusunda olduğunu vurguladı.

İzmir’in ciddi kentsel problemleri olduğuna dikkat çeken Serter, Mimarlar Odası’nın bugüne kadar verdiği mücadeleyi takdir  ettiğini, kentin özgünlüğünü daha fazla yitirmemesi için, odanın varlığını önemsediğini belirtti.

Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı H. İbrahim Alpaslan ise kentin siluet ve doğasının korunması, kentsel değerlere sahip çıkılması adına çaba harcadıklarını anlatarak, kent dinamikleriyle birlikte kamuoyu adına mücadelelerini sürdüreceklerini kaydetti.

“YÜKSEK YAPI POLİTİKASI YANLIŞ”

İzmir’in çarpık ve karmaşık yapılaşmayla hızla İstanbul olma yönüne doğru gittiğine işaret eden Alpaslan, kentte yüksek yapı politikasının yanlış olduğunun altını çizerek endişe duyduklarını ifade etti.

Ayrıca her meslek grubu gibi mimarların da ekonomik konjonktürden derin etkilendiğine dikkat çeken Alpaslan sözlerini şöyle sürdürdü:

“İşler durma noktasına geldi. En kötü mimarlık sezonunu geçiriyoruz. İşsizlik üst seviyede. Buna rağmen  akıl almaz bir eğitim sistemimiz var. Türkiye’de yaklaşık 45 bin  mimar bulunuyor, halen üniversitelerimizde 35 bin mimarlık öğrencisi eğitim görüyor. Geleceği kestiremiyoruz.  Yakın vadede karamsarız.  Kentsel  ve mesleki sorunlarımızı çözüm noktalarına taşımak adına siz vekillerimizin çabası bizler için kıymetli“

Ziyarete Mimarlar Odası İzmir Şubesi Sekreter Üye Nilüfer Çınarlı Mutlu ile Yönetim Kurulu Üyeleri Tarkan Oktay, Mert Uslu, Buket İlter Alper ve Okay Gönülol katıldı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Soyer: “Yaptığımız her şey en çok gençler için”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.