Milletvekili adayları

  • 26 Mayıs 2018 20:54

İlginç bir seçim süreci yaşıyoruz. İttifakların tarihte görülmemiş şekilde bir araya gelmeyi sağladığı bu seçim ve başkanlık sistemi barajın sıfırlanması gibi beklenmeyen bir sonucu da verdi.

Türkiye genelinde anlaşılan herkes birbirini kollayarak liste hazırlamış. MHP ve önceden sızan CHP listeleri Ak Parti ve İYİ Partinin kendi listelerini rakiplere göre daha avantajlı hale getirmesini sağladı.

İzmir listelerine gelecek olursak ,ben isim isim yazmayı çok doğru bulmuyorum fakat 2. Bölgede Murat Bakan’ın ilk sırayı alması ve Tacettin Bayır gibi her türlü fedakarlığı yapan bir siyasetçinin seçilme riski olan bir sıraya yazılması yeterince manidar. Belki CHP’de ithal adayların varlığı seçmeni çok rahatsız edebilir.

MHP listesi ilginç olmuş. Ak Parti ile sıkı fıkı olan Erol Eroğlu listeye alınmış. Hasan Kalyoncu ki bu hoca ilginç ilişkileri olan biri olarak listenin başına oturmuş.

Sadet kendi mantığı içinde çok sıkıntısı olmayan bir liste çıkararak gözlerden azade seçime giriyor.

İYİ Partiye gelecek olursak listeler “belki yeni kurulmuş bir parti olduğu için olsa gerek” Genel Merkezin etkisinde ve yetkisinde düzenlenmiş. İl kurucularından kurucu il başkanı Yıldırım Ulupınar 1. Bölge ikinci sıradan, Hüsmen Kırkpınar ise 2. Bölge dördüncü sıradan listelere yerleşmiş. Bu sıralamada önceden açıklanan MHP ve CHP listelerinin meydana getireceği taban rahatsızlığı dikkate alınmış olmalı ki Ak Parti tabanından ziyade CHP tabanına dönük bir liste oluşmuş izlenimi vermekte.

Ak Parti listelerine gelince Hüsmen Kırkpınar’ın alternatifi amcaoğlu Yaşar Kırkpınar’ın dördüncü sıraya yazılması, emektar Necip Nasır’ın son demde seçilebilecek yere yazılması dışında teşkilat emekçi ve emektarları gözden çıkarılacakları sıralara yazılmış. Hele Bila Doğan o sırayı kesinlikle hak etmiyor, bence daha yukarılarda olmalıydı.

İşi bağlayacak olursak bu listelerde eğer taban yaşadığı şoku atlatamazsa CHP ve MHP ‘den İYİ Parti saflarına ciddi bir yöneliş olabilir. Ak Partinin teşkilatlanma şekli ve tercihleri ile son aday listesi orada bulunan muhafazakar oyların Saadete akacağını bize anlatıyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  121 ve 508 numaralı ESHOT hatları yeniden açılıyor
YAZARIN SON YAZILARI
ENKAZIN ALTINDA KALMAK - 10 Şubat 2023 13:43
SİYASETTE DEVRİM - 27 Ekim 2022 11:32
KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR - 23 Eylül 2022 10:25
İZMİR DE YENİ SİYASET - 6 Eylül 2022 13:14
KAYBEDEN İSLAM - 19 Ağustos 2022 12:48
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.