“MHP’yi AKP’nin Arka Bahçesi Yaptırmayacağız”

“MHP’yi AKP’nin Arka Bahçesi Yaptırmayacağız”
  • 7 Mayıs 2016 19:44

Gizem Çetinkol-Gazete Ege/MHP’de değişim isteyenlerin başında gelen ve Genel Başkanlık için yarışacak olan isimlerden Meral Akşener, İzmir Gündoğdu Meydanı’ndan MHP’lilere seslendi. Katıldığı şehit cenazesinden sonra Gündoğdu Meydanı’nda partililerle buluşan Akşener’in hedefinde, Devlet Bahçeli vardı. Öte yandan Akşener partililerce, ‘Başbakan Meral’ sloganıyla karşılandı.

“HAREKETE GEÇMİŞ MİLLİ İRADE”

“Gündoğdu’ya çıktık Gündoğdu’da bitireceğiz inşallah” diyerek sözlerine başlayan Akşener,  “Her gittiğimiz yerde başbakan dediniz bir başkana mal oldunuz. Bugün burada seçim yok. Bugün, MHP’nin kongresini, olağanüstü kurultayı yapalım diye çıktığımız yolun geldiği nokta Gündoğdu’dur. Bugün burada milli irade var. Milli iradenin harekete geçmesi var. Bugün İzmir’den milliyetçiler hareket geçti. İşte harekete geçmiş milli irade burada.

Bir yola çıktık. 1 Kasım seçimlerinin sonuçlarını hak etmediğimizi söyledik. MHP’nin potansiyeli çok daha yüksektir. Türk Milleti diyor ki; ‘Türk milliyetçileri, 1919’da olduğu gibi ayağa kalkın.’ Gelin ülkenin darmaduman olmuş kurumlarını siz yönetin. Biz milletimizin, ülkücü iradenin sesini duyduk. İftiralar atıldı. Zannettiler ki geri adım atacağız. Onlar ülkücüleri, milli iradeyi, onlar Türk kadınını tanımıyor” dedi.

"MHP'yi AKP'nin Arka Bahçesi Yaptırmayacağız"

“BAŞBAKAN’A DARBE YAPILDI”

Alınan kararla, Başbakan Davutoğlu’nun aday olmayacağı olağanüstü kongreye giden AK Parti’deki bu durumu da değerlendiren Akşener, “8 Nisan’da ‘548 imza gerçek değildir’ dediler.  548 delegemizi MHP’ye operasyon yapmakla, darbe yapmakla suçladılar. Bize paralel dediler. Ama bize bunları söyleyenlerin tümü yamuk. Bize bunları dediler ama Başbakan’a saray tarafından darbe yapıldı. Kimsenin gıkı çıkmıyor.  O başbakan kenara kondu şimdi yeni bir başbakan aranıyor. Bu yapılanlar ayıp. Yazık. Hepimizin gözleri önünde saray darbesi oldu. 22 Mayıs’ta AKP kongre yapıyor 548 imzayı biz topladık kongreyi AKP yapıyor” şeklinde konuştu.

“KULAKLARINIZI MİLLETE KARŞI TIKADINIZ”

MHP Genel Merkezi’nin, kurultayı yargıya götürmesini eleştiren Akşener, ”Bizimkiler 548 imzanın tamamını yok saydılar. Gittiler ilçelerden hakimlere suç işleterek  kararlar aldırdılar. 2011’deki usul muhakemesine aykırı hareket ettiler. Neymiş, kurultayı engelleyeceklermiş. Bu kutlu yürüyüş bir iktidar yürüyüşüdür. Bu yürüyüş Türkiye’nin her kurumunun darmaduman edildiği bir dönemde devleti yeniden tanzim etme yürüyüşüdür. Bu yürüyüş sadece Meral Akşener’in genel başkanlık yürüyüşü değildir. Bunun anlamayanlara sesleniyorum: Kulaklarınızı millete karşı tıkadınız. Oturduğunuz koltukları eskittiniz. Kapattınız kapıları ülkücülerin sesini duymazdan geldiniz. Buradan sesleniyorum. Açın kulaklarınızı çıkın odanızdan kalkın koltuklardan duyun bu sesi  gereği neyse onu yapın” ifadelerini kullandı.

"MHP'yi AKP'nin Arka Bahçesi Yaptırmayacağız"

“İZMİR TÜRK’TÜR”

Dönemin başbakanının ‘Gavur İzmir’ sözünü hatırlatan Akşener, “İzmir’e gavur denir mi hiç? İzmir’e kurtuluş mücadelesinde ilk kurşunu attığı için gavur dediler. O dönemde işgal güçlerinin çeşitli yerlerde işbirlikçileri vardı. İzmir’de bunlar olmadığı için  gavur dediler. İzmir gavur değil, İzmir Türk’tür Türk. İzmir cumhuriyetin istiklal savaşının kurtuluşlun kalesidir” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Mutlu’dan Mert Fırat’la Konak turu

LAİKLİĞİ REDDEDEN ZİHNİYET

Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “1919’dan sonra  sayılan tarihi kabul etmiyorum”  sözünü de hatırlattı ve laiklik tartışmasına değindi. Akşener, “Türkiye’de laikliği biri çekiştirdi bir taraftan biri çekiştirdi. Sayın Cumhurbaşkanı’nın 1919’dan sonraki tarihi reddediyorum zihniyeti ile laikliği reddeden aynı zihniyettir.  Bir yandan laikliği alevlendirmek, bir yandan dindar başkanlık sistemi için milletimiz bu tuzağa  düşürmek istediler. Ama milletimiz bu tuzağa düşmedi” şeklinde konuştu.

“VUR EMRİ KALDIRILDI, DUR EMRİ GETİRİLDİ”

Akşener, terörle ilgili ise şunları söyledi: “İzmir bugün şehidine ağlıyor. Şehit cenazesine katıldık. Bir terör mücadelesi yapılıyor. Bu mücadeleyi yapanlara destek oluyoruz. Bugün mücadele yaptığını söyleyen  hükümet, açılım saçılım diyerek ülkemizi silah deposu haline getirdiler. Vur emri kaldırıldı, dur emri getirildi. 7 Haziran sonrası PKK azdı. Oradaki evlatlarımızı askerimizi hukuki bir zemine oturtmadığınız takdirde  her biri ileride yargılanacaktır. Asit kuyuları itirafınızı unutmadık.  O evlatlarımızı hukuki zemine oturtmanız lazım. Biz diyoruz ki 6 ayda PKK’nın belini kırmazsak gideriz. Önce de yaptık şimdi de yaparız. Muhalefet bu hukuki sürecin takipçisi olsun.”

“MHP’Yİ AKP’NİN ARKA BAHÇESİ YAPTIRMAYACAĞIZ”

17-25 Aralık soruşturması hakkında MHP lideri Bahçeli’ye sert eleştiriler yönelten Akşener, “AKP 14 yılda çok rahat etti. Ver yesin, yat uyusun muhalefeti vardı. 17-25 Aralık hırsızlığı için bir kez daha Bahçeli’ye sesleniyoruz: Her birimiz seçim zamanı 17-25 Aralık sayın Bahçeli’nin diliyle ‘hırsızlık ve yolsuzluk’ soruşturmasını milletimizle paylaştık. Hakkımda davalar açıldı. 17-25 Aralık Cumhurbaşkanı’na yapılmış bir kumpas ve darbedir deniyor. MHP’yi temsil eden ses Bahçeli’dir. Kurumsal sesin sahibidir. Bize 17-25 Aralık Cumhurbaşkanı’nın yakasına asmamızı söyleyen Bahçeli’dir.  Ben seçimin ardından Bahçeli’den 17- 25 Aralık bir hırsızlıktır açıklaması duymadım.  Bu cevabı alıncaya kadar sormaya devam edeceğim.  Bu cevabı vermek zorundasınız. Anlaşılan bir dönüş var” dedi.

Akşener, Devlet Bahçeli’nin odasındaki 17.25’te durdurulmuş saati hatırlatarak, Bahçeli’ye “17-25  Aralık’ın hesabı sorulana kadar o saat kalacak deniyordu. Şimdi ne oldu? Saatinin pili takıldı mı? Ayakkabı kutuları unutuldu mu? Ant olsun MHP’yi ne sarayın ne AKP’nin arka bahçesi yaptırmayacağız. Kimsenin koltuk değneği yaptırmayacağız” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.