MHP’li Yeniçırak: Konak’ı MHP’ye Verin Rahat Edin

MHP’li Yeniçırak: Konak’ı MHP’ye Verin Rahat Edin
  • 14 Ekim 2021 10:54

Radyo Romantik Türk’te Gazeteci Necati Bahçeci ve Bünyamin Dobrucalı’nın sunduğu Gündem programının bu haftaki konuğu, MHP Konak Belediye Meclis Üyesi Ahmet Yeniçırak oldu.

Konak’ın sorunları, kentsel dönüşümde yaşanan sıkıntılar ve belediye bütçesinin masaya yatırıldığı programa MHP’li Yeniçırak, “Konak’ı MHP’ye verin, rahat edin” diyerek nokta koydu.

“Konak Mahallelerinde Onuncu Turumuzu Tamamladık”

Konak’taki 111 mahalleyi ekibiyle birlikte gezip raporlar hazırlamış olan Yeniçırak, “Mahallelere ulaşılmış mı, vatandaşa hizmet verilmiş mi, bunları bilmek meclis üyesinin görevidir. Sokaklarımızı gezdik. Sorunları birebir görmek ve 30 yıldır Konak için ne yapılmış bunu görmek için mahallelere girmeye başladık. Onuncu turumuzu bitirdik. Her gezdiğimiz sokaktan sonra belediye başkanımıza rapor sunduk. Kendisi de bizden sonra mahalleleri gezmeye başladı. En büyük sorun imar. İmar çalışması olmadığı için altyapı çalışmaları da yapılamıyor. Bu mahallelerin yüzde 85’inde kaldırım ve altyapı problemi var. Örnek veriyorum, Hilal Mahallesi’nde en son asfaltlama 26 yıl önce yapılmış. Zeytinlik, Gültepe aynı şekilde. Bu çalışmaların yapılabilmesi için imar çalışmasının yapılması lazım. ‘Selamunaleyküm, meclis üyesiyim’ dediğimde bana beddua okuyan da oldu ‘Neredesiniz’  diye. Biz mecliste oturmayalım, vatandaşımıza ulaşalım dedik. Belediye başkanımızla koordineli çalıştık. Ancak sorunlarımızın yüzde 80’i düzeltilmedi. İzmir’in fotoğrafı olan noktalara baktığımızda, örneğin Alsancak, bazı sokaklarına giriyorsunuz kaldırım yok. Kaldırım yapacaksın bu sefer arabayı park edemeyeceksin. Sokakta çalışma yapacaksın yapamıyorsun çünkü sokak dar. Bu da imarla, ufak tefek düzenlemelerle ya da revizyonla düzelecek” dedi.

 “Konak’ın Kimliği Turizm Kenti Olmalıydı”

Konak’ın kendisine ait bir kimliğinin olması gerektiğini savunan Yeniçırak, “Konak’ın yüzde 50’si tarihi dokulardan oluşuyor. Bence Konak turizm kenti olacaktı, o şekilde yatırımlar yapılacaktı. Bunlar 20-30 yıl önce yapılsaydı Konak harika bir kent olabilirdi. İzmir’de 5 bin küsur tescilli yapı var, bunun 3 bin küsuru Konak’ta. Basmane, İkiçeşmelik, Tilkilik… Elinde Gültepe gibi, sağlam etüdü yapılabilecek bir bölgen var. Konak’ta görev yapmış olan belediye başkanları ve meclis üyeleri zamanında yurtdışına gittiklerinde Avrupa kentlerinde gördükleri dokuları buraya uyarlayabilirdi. Hollanda’ya gideceğiz adamlar denizle nasıl savaşmış ona bakacağız. Japonya’ya gideceğiz depremle nasıl savaşılmış ona bakacağız. Konak’ta binaların yüzde 60’ına tarihi olduğu için dokunamıyorsun. Bir cazibe noktası yaratılması lazım” şeklinde konuştu.

“Belediye Başkanları Yatırımı Gelir Getirecek Noktalara Yapmalıydı”

Konak Belediye bütçesinde 634 milyonda yatırıma ayrılan payın yalnızca 88 milyon olmasını eleştiren Dobrucalı ve Bahçeci, “Geri kalan para nereye gidecek?” sorusunu yöneltti.  Yeniçırak, soruyu şöyle yanıtladı: “Geri kalan miktar hizmet alımları ve personele gidiyor. 400 milyona yakın bir yekun tutuyor personelimizin hizmet alımları. Batur Bey 2.5 yıldır Konak’ta. Vizyonlu, deneyimli bir insan. Bizi ciddi bir şekilde kaale alıyor. 30 yıldır belediye başkanlığı yapmış olanların izlediği çizelgenin sonucunda Konak bunları yaşıyor. Belediye başkanlarımız veznedarlık görevi yapacaklarına, yatırımlarını belediyeye gelir getirecek noktalara yapsalarmış, bugün bunlar olmazdı. Şu an bu personelleri işten çıkaramazsın.”

60 Milyon Borçlanma Neden Yapıldı?

Adı konmamış ve mecliste yetki verilmiş 60 milyon borçlanmanın sebebini soran Gazetecilere yanıt veren Yeniçırak, “Pandemi sürecinde sıkıntılar yaşadık. Binamızın yıkılıp yeniden yapılması gerekiyordu. Cumhur ittifakı olarak her bütçenin başında grup başkanvekillerimiz görüşlerini bildiriyorlar. Biz aldığımız paralarla borcumuzu ödüyoruz. Bina yaparken borçlanıyorsun. O bina orada kalıyor. Kurumsal firmalarla görüşülüp, aşağıya dükkanların yapılacağı bir bina yapılabilirdi belki. Belki başkanımız bunu düşünüyordur” diye konuştu.

MHP’li Yeniçırak: Konak’ı MHP’ye Verin Rahat Edin

“Gültepe’de Vatandaş Korkuyor”

Beştepeler ve Gültepe’de yapılması planlanan kentsel dönüşümlerde, bazı vatandaşlarla davalık olunduğu sorusunu Yeniçırak, şöyle yorumladı: “Başkanımızın bize ve vatandaşa verdiği söz, belediye vatandaşı kimseye ezdirmeyecek, rant dönmeyecek. Fakat buradaki binaların yüzde 90’ının ruhsatı yok. Ellerinde arsa tapusu var ama bina kaçak. Bu yüzde 90’ın içerisinde yüzde 15-20’sinin tapusu yok. Biz buraya imar çalışması yapıyoruz. Başkanımız da zaten mimar ve her şey hızlı oluyor. Bütün meclis, Gültepe planlarının çözülmesi için çalışıyor. 5-6 kez gittik, vatandaşımızın söylediklerini Başkanımıza ilettik. Çoğu vatandaş, ‘Benim 4 katlı binam var, 10 katta bana kaç daire vereceksiniz’, “Benim evim 130 metrekare, aynı büyüklükte ev verebilecek misiniz?’, ‘Tamam 20-30 metrekareden vazgeçerim ama evim 3 katlı kalsın’ gibi şeyler söylüyor. Yeşil alan, sosyal donatılar, cadde genişlikleri gibi sorunlarımız var. Kentsel dönüşümle mevcut bina yoğunluğunun bir kısmı ortadan kalkacak. Oradaki imarı 10 kat ile sınırladık, orada oturan vatandaşların birçoğu orada oturamamaya başlayacak. Bir katı çocuğunuza bir katı torununuza vermişsiniz ama kentsel dönüşümle herkes orda yaşayamayacak, 1 aile yaşayabilecek. Vatandaş korkuyor, beni nereye göndereceksiniz diyor. Vatandaş rahatlatılmadığı için Gültepe’de bu çıkmaza giriliyor. Beştepe’de vatandaşların yüzde 70’i tapu sahibi olduğu için orada durum daha rahat.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Basmane’de temizlik ve bakım seferberliği

“Konak’la İlgili Yapılması Gereken Hiçbir Şey Yapılmadı”

Bahçeci, Başkan Batur’un “2.5 yılda verdiğimiz sözlerin yüzde 60’ını gerçekleştirdik” sözlerini hatırlattı ve bunun ne kadar doğru olduğu sorusunu Yeniçırak’a yöneltti. MHP’li Yeniçırak, “Şu an devam ettirdiğimiz projelerin birçoğu Sema Başkan döneminden. Biz bu dönem özel olarak Beştepeler’e başladık, bir de Çınarlı’da Bilim Merkezi yapılacak. Restorasyon olarak yaptıklarımız var. Gerçek olarak Konak’la ilgili yapılması gereken hiçbir şey yok. Biz rötuş yapmaya çalışıyoruz. İmar probleminin tamamı çözülemediği için Gültepe büyük problem. Beştepeler’de imar sessiz sakin geçti, bitirdik. Dokunmaya kalktığında hangi ucundan dokunacaksın, oradaki mahallelerin çevresinde tarihi yapılar var. Oralarda oturan aileler var. Yapılmaya başlandığında da problemler çıkacak. Kentin değişmesi, tarihi yapıların korunması lazım. Kente bir akarın gelmesi, turistin çekilmesi lazım. Ancak Yeşildere’den geçildiğinde manzara ortada, bunların değişmesi lazım” şeklinde konuştu.

Konak Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi Farklı Partilermiş Gibi Davranıyor”

“Konak Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı geçinebiliyor mu” sorusunu Yeniçırak, “Ben ufak bir sıkıntıdan bahsedeyim. Konak Belediyesi, Güney Mahallesi üzerinde trafiğin rahatlaması için bir yol çalışması yapıyor. 45 gün, İZSU’nun altyapı çalışması yapmasını bekledik. Belki 90 belki 100 metre döşeme yapacaksın. Bir yerde altyapı çalışması yapıyor İZSU, bizim yaptığımızı bozuyor. Yapılanı bozup bırakıp gidiyor. Bize de bilgi verilmiyor. Köstebek gibi her yeri delip gidiyorsun, bilgi vermiyorsun, sonra Konak Belediyesi işini yapmıyor oluyor. Bugün Büyükşehir Belediyesi de Konak Belediyesi de MHP’den olacaktı, çok koordineli ve hızlı çalışılırdı. Büyükşehir de Konak Belediyesi de CHP’de. Sanki farklı partilermiş gibi davranıyorlar. Büyükşehir Belediye Başkanımız Avrupa’dan bahsediyor, konuşurken güzel hareketler yapıyor fakat Avrupalı buraya gelmiyor Sayın Başkanım. 30 yıldan beri siz yönetiyorsunuz burayı, başka parti yönetmiyor. “ şeklinde yorumladı.

“Konak’ı MHP’ye Verin Rahat Edin”

Cumhur İttifakı’nın bir sonraki yerel seçimlerde İzmir’de MHP adayı çıkarırsa daha başarılı olacaklarını dile getiren Yeniçırak, “Sorunların iliklerine kadar giriyoruz ve şehrimizi tanıyoruz. Kenti yaşayan bir insanız. Tabi büyüklerimiz daha iyi biliyor. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak Konak ve İzmir’e talibiz. Konak’ı MHP’ye verin, rahat edin” diyerek sözlerini noktaladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.