MHP’den istifa edip CHP’ye katıldılar

MHP’den istifa edip CHP’ye katıldılar
  • 23 Mayıs 2016 11:26

MHP uzun yıllar farklı siyaset yapan, MHP’nin son Bayraklı ilçe kongresinde başkan adayı olan, Bayraklı Çarşı Esnafları Derneği Başkanı (BAYÇERDER) Ertuğrul Civelek ve 80 arkadaşı CHP’ye katıldı. Civelek’in yakasına altı oklu rozeti Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ taktı. CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, “CHP Bayraklı’da giderek büyüyor” dedi.

CHP Bayraklı İlçe Başkanlığında düzenlenen rozet takma törenine CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, MHP’den istifa ederek CHP’ye geçen BAYÇERDER Başkanı Ertuğrul Civelek ve yine MHP’de siyaset yapıp istifa edenler katıldı.

ARKADAŞLARIMLA BİRLİKTE CHP’YE GEÇİYORUM

Civelek, uzun yıllar MHP’de siyaset yaptığını, ancak MHP’deki vizyonunu artık bitirdiğini söyledi. Civelek, “MHP’den arkadaşlarımla birlikte istifa ettim. Çok kırıcı, hakaret edici olaylara maruz kaldım. MHP vizyonunu bitirmiştir. Ak MHP olmuştur. Bizim ak MHP ile işimiz olmaz. Bilindiği gibi Bayraklı Çarşı Esnaf Başkanıyım. Hizmet gönüllüsüyüm. Değerli bir belediye başkanımız var. Dürüst bir insan. Biz artık dürüst insanların içindeyiz, yanındayız. İlçemiz, ilimiz için hizmet vereceğiz. Yarın çocuklarım burada kalacak. İyi hizmetler için bundan sonra Hasan Karabağ’ın her konuda ve her zaman yanındayız. Arkadaşlarımla birlikte CHP’ye geçiyorum” dedi.

 

ÜLKEMİZİN CHP’YE İHTİYACI VAR!

CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper ise, MHP’den istifa ederek CHP’ye katılanlara, “hoş geldiniz” diyerek sözlerine başladı. Alper, “ Türkiye zor günlerden geçiyor. Ülkemizin CHP’ye, birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Ertuğrul Bey ve arkadaşları CHP’ye geçmeye karar verdiyse, bunun önemli sebepleri vardır. Bayraklı 2009’da ilçe olduğunda 20 bin oy gerideydik, 2016’ye geldiğimizde CHP olarak büyük bir fark yaratmışsak bu da hizmet anlayışı, insanlara dokunuşu, bütün Bayraklı’yı bütünleştirerek, ayrışma yapmadan, eşit hizmet anlayışıyla hareket eden, kurucu Belediye Başkanımız Hasan Karabağ’ın projeleri sayesindedir. Kendisine örgütümüz adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TÜRKİYE SEVDASINDA BİRLEŞMEMİZ LAZIM

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Türkiye’nin iki bir yapıya sürüklendiğini söyledi. Başkan Karabağ, “Bu ülkeyi sevenlerle, bu ülkeyi bölmeye çalışanlar, satanlar belli bir safta yer almaya başladı. Bizim Türkiye sevdasında birleşmemiz lazım. Eski sol önderlerle, ülkücü tabandaki insanların ortak noktası bu ülkenin bölünmez bütünlüğü noktasına geldi. İdeolojik saflaşmadan giderek ülkenin parçalanmaması noktasına geldi. Güneydoğuda yaşananları izliyorsunuz. Güneydoğu verilmiş, başkanlık sistemi sözü alınmış. Bu ortaklık bozulunca her şey ortaya çıktı. Bir günde, bir gecede şehirlere o kadar silah girmesi mümkün müdür? Hendeklerin bir gecede kazılması mümkün mü? Bir gecede şehirlerin işgal edilmesi, uçaksavarların edinilmesi, insansız hava araçlarına kadar ele geçirilmesi mümkün müdür? Anlaşmalar gereği güneydoğu çıkmaz noktaya gitti. İyi ki de 7 Haziran seçimleri olmuş. Eğer AK Parti tek başına çıksaydı bunu göremezdik. 7 Haziran sonrası tek başına iktidar sıkıntısı yaşayınca AKP, ortaklık bitti. Biz de bu üzücü tabloyu çıplak bir gözle gördük”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi

MHP’den istifa edip CHP’ye katıldılar

YURTSEVERLERİN BİR ARAYA GELMESİ GEREKİYOR

Başkan Karabağ, toplumun yüzde 50’lik bölümünün iktidar sayesinde yaşadığını düşündüğünü belirterek, “AKP neden bu kadar oy alıyor’ deniyor.  Bayraklı ilçesinde 2 yıl öncesindeki rakamı söylüyorum. Kaymakamlıktan yardım alanların sayısı 20 bin. Türkiye genelinde 6 ay önceki rakam 13 milyon. Bu insanlar kaymakamlığa fakir aile kaydı yaptırmış. Bunlar ücretsiz sağlık yardımı alıyor. Bunlar çocuk parası alıyor. Çiftçi ekmediği tarlarının dönümü için 50 lira para alıyor. Çalışmadan yaşayan, ölmeyecek kadar yardımla ayakta tutulan, ‘biz gidersek siz bunları alamazsın’ diye oyları alınan yüzde 35’lik kitle yaratıldı. Millet aldığına bakıyor. Ayrıca burada yüce dinimizi de kullanıyorlar. Bunu da görmezlikten gelen bir kitle yaratıldı. Yüzde 10’da AKP’nin kurduğu düzenden geçinen yüzde 10’luk bir kesim yaratıldı

Yüzde 40-45’lik oy kitlesini biz nasıl çözeriz? Yurt severlerin bir araya gelmesi gerekiyor. Gözümüzün üzerinde kaşımız var demeden, Sen CHP’li, MHP’li, diğer partiden demeden; bu bayrağı, Atatürk’ü seven, Cumhuriyeti seven herkesin bir arada olma zamanı geldi” dedi.

YURDUNU SEVMEYEN ADAMLA BİZİM İŞİMİZ YOK

“Biz CHP’ye Cumhuriyetin, Atatürk’ün ve Türk bayrağının inançlarının dışındakilere teslim etmeyiz” diyen Başkan Karabağ, sözlerine şöyle devam etti:

“Bayraklı’yı AKP’nin kalesi olarak görüyorlardı. Belediyecilik tarzımda ve söylemlerimde, milli bayramlarda bayrağı ve milli değerleri Türkiye manşetlerine taşıdık. Oyumuz mu azaldı? Asla azalmadı. 2014 seçimlerinde, 7 Haziran’da ve 1 Kasım’da AKP’ye fark attık. CHP’nin oyu yüzde 43’lere çıktı. Biz yerel yönetim olarak hem camilere, okullara eşit baktık. Herkese eşit yaklaştık. Temel değerimiz ülkemizin bölünmez bütünlüğüydü. Gençliğimizde, sol çizgide olanların yurt sever olarak tanımlardık. ‘Biz devrimci, yurt sever, ilerici insanlarız’ derdik. Ülkücüler kendilerini nasıl milliyetçi, yurt sever olarak görüyorsa, biz solcuyuz, ilericiyiz ama yurtseveriz derdik. Yurdunu sevmeyen adamla bizim işimiz yok. Gerçek sol dünya görüşüne sahip olan insanlar, Atatürk milletçiliği ile uzlaşan insanlardır. Biz herkesi kucaklıyoruz. Ortak değerimiz bu ülkenin bölünmez bütünlüğü, Türk bayrağı, Atatürk ve Cumhuriyettir. Bununla birlikte olan bizimle olsun. Bununla birlikte olmayan asla bizimle olmasın”

SEVİNÇLE KARŞILIYORUM

CHP’ye katılanları sevinçle karşıladıklarını belirten Başkan Karabağ, “Bundan sonraki sürçte yol yürürsek, bundan önceki arkadaşlarla farklı bir yerde olmazsınız. Daha önceki gelen arkadaşlar gibi kalben ve fikren sizinle birlikte olacağımı söylüyorum. Hepinize hoş geldiniz diyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Karabağ ve CHP İlçe Başkanı Cemalettin Alper, MHP’den istifa ederek CHP’ye katılanların yakasına altı oklu parti rozeti taktı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.