MHP’den Bir ‘Hayır’ Daha

MHP’den Bir ‘Hayır’ Daha
  • 22 Şubat 2016 14:41

Gizem Çetinkol-Gazete Ege/Beyaz Sivil İnisiyatif platformunun İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ziyaretinde gündeme gelen ikinci Diyarbakır ziyareti talebiyle ilgili açıklamalarda bulunan MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun fikrine karşı geldi.

Beyaz Sivil İnisiyafi’nin Diyarbakır ziyareti talebi için Başkan Kocaoğlu, “Bugün böyle bir girişimde bulunulacaksa, bunu siyasi partilerin il başkanları organize etmeli” demişti.

“MHP BÖYLE BİR ORGANİZASYONDA YER ALMAZ”

Ziyaretlerin işe yaramadığının altını çizen MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, “Daha önce İzmir’den bir heyet ile gittiler. Orada bir barış ortamı sağlandı ya da oradaki kaos bertaraf mı edildi? O zamanki ziyaret bir işe yaramışsa tekrar gitmelerinin ne faydası var? Fakat bir netice elde edemediler. Burada önemli olan siyasi patilerin kararlılığıdır. PKK terör örgütüne karşı bir kararlılık göstermek gerekir. MHP’nin etnik bir ayrımcılık yaptığı yoktur. PKK terör örgütü ile oradaki kardeşlerimizi birbirine karıştırmıyoruz biz, bunu ayırt ediyoruz. Dolayısıyla MHP böyle bir organizasyonda yer almaz. Almayışımızın nedeni de PKK terör örgütü ile oradaki kardeşlerimizi birbirine karıştırmayışımızdır.

“BU ZİYARET NE KAZANDIRACAK?”

Bugünki ortamda önemli olan siyasi kararlılık gösterebilmektir. Biz MHP olarak oraya gidilsin gidilmesin, oradaki bölge halkı ve terör örgütünü farklı görecek, önemli olan terör örgütünün destek alacağı veya terör örgütüne moral verecek açıklamalarda bulunmamak. Terör örgütünün yaptığı zulümleri net bir şekilde anlatmak, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yapmış olduğu veya akademisyenlerin yapmış olduğu açıklamalara katılmamak. Burada önemli olan kararlı olmak. Bizim için önemli olan budur. Yoksa MHP barıştan yana değil mi? Tabi ki barıştan yana. MHP milletin huzurundan, refahından yana değil mi? Tabi ki huzurdan yana. Ama bu ziyaret ne kazandıracak? Daha öncede gittiler bir sonuç elde edemediler. Sonuca varabileceklerini düşünüyorlarsa gidebilirler” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  23 Nisan Coşkusu Menderes’i Sardı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.